skip to Main Content

Toename aantal Spanjaarden in Nederland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) In een artikel in het Financiële Dagblad staat vandaag te lezen dat de migratie van Spanjaarden naar Nederland sinds het uitbreken van de economische crisis bijna is verdubbeld. De krant analyseerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en concludeert dat het vooral gaat om jonge, hoogopgeleide mensen die betere carrièremogelijkheden voor zichzelf zien in Nederland.

Tussen 2007 en 2010 steeg het aantal Spanjaarden dat elk jaar naar Nederland emigreerde toe van 1509 naar ongeveer 2750, een toename van 80%. Dat de Spanjaarden voor Nederland kiezen verklaart de krant uit het feit dat de werkloosheid in Nederland met 4,4% een van de laagste is binnen de Europese Unie. Die in Spanje is met ruim 20% het hoogst.

Jeugdwerkloosheid

De jeugdwerkloosheid in Spanje is helemaal schrijnend met 42% van de jongeren die werkloos thuis zitten. Het Financiële Dagblad citeert Jan Latten van het CBS die zegt dat het vooral gaat om alleenstaande twintigers en dertigers die naar Nederland komen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend