skip to Main Content
IBERIA bevestigd ontslag van 3.807 werknemers

IBERIA bevestigd ontslag van 3.807 werknemers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse vliegmaatschappij IBERIA heeft dinsdag aangekondigd dat zij een ERE oftewel ontslag heeft aangevraagd voor 3.807 werknemers, dat is 19% van het totaal aantal werknemers dat de Spaanse vliegmaatschappij heeft.

Er zullen 2.735 grondmedewerkers ontslagen worden en daarnaast nog eens 759 cabinepersoneel en 313 piloten. In eerste instantie werd er gesproken over een totaal van 4.50 ontslagen maar dat is dankzij de vakbonden teruggedraaid naar 3.807 ontslagen.

De reden van de ontslagen is het feit dat de vliegmaatschappij te kampen heeft met grote verliezen. Naast de ontslagen stelt Iberia ook voor om de salarissen van nog eens duizenden medewerkers te verlagen waardoor er niet nog meer arbeiders ontslagen hoeven te worden. Iberia heeft een totaal van 20.000 medewerkers.

De ontslagen zullen plaatsvinden tussen 15 maart en 31 december van dit jaar. Inmiddels hebben de medewerkers en vakbonden al aangekondigd dat zij 15 dagen zullen gaan staken. Deze zullen plaatsvinden tussen 18 en 22 februari en 4 en 8 maart en 18 en 22 maart – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by