menu: rubrieken, zoeken & meer

Spaanse Ministerie van Volksgezondheid haalt neusspray tegen coronavirus uit de handel

Spaanse Ministerie van Volksgezondheid haalt neusspray tegen coronavirus uit de handel
Beeld: Taffix

Spaanse Ministerie van Volksgezondheid haalt neusspray tegen coronavirus uit de handel

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ongeveer een maand geleden begon men in Spanje met de verkoop van de neusspray van het merk Taffix. Deze spray kan gebruikt worden als beschermende mechanische barrière tegen allergenen en virussen in de neusholte en zou ook het coronavirus voor bijna 100% moeten tegenhouden. Het klinkt als een wondermiddel maar het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid heeft in Spanje de verkoop ervan verboden.

De Spaanse Agencia Española de Medicamentos heeft de verkoop van de neusspray Taffix verboden in Spanje . Er zijn teveel twijfels over het juist functioneren van deze neusspray tegen virussen en allergenen waardoor er een valse vorm van veiligheid gecreëerd kan worden.

Volgens deze krant is Spanje eerder met deze beslissing gekomen dan binnen de EU waar nog naar een Europees verkoopverbod gekeken wordt. Taffix wordt op dit moment wettelijk in Europa op de markt gebracht (CE- DE/CA09/0760/N18/001) en is in Spanje bij de apotheken en op Amazon (ook in Nederland) te koop.

Taffix biedt volgens de producent Nasus Pharma gedurende 5 uur een bescherming tegen allergenen en virussen in de neusholte. De neusspray kan het beste een paar minuten voorafgaand aan het betreden van openbare ruimtes, zoals werk, openbaar vervoer, scholen, bars, restaurants en elke andere plaats waar je zou kunnen communiceren met vreemden en een risico op infectie in de lucht geldt worden gebruikt. Taffix kan tot 3 keer gedurende de dag worden aangebracht.

Het corona-wondermiddel, zoals sommigen het omschrijven, moet echter gezien worden als een extra bescherming en barrière tegen het coronavirus. Deze neusspray zonder het verplichte mondkapje gebruiken wordt door de producent ten zeerste afgeraden.

De gepatenteerde technologie van Taffix creëert een vijandige micro-omgeving in de neus waar tot 97% tot 100% van de virussen in de lucht niet kunnen overleven. Taffix ultradunne gel in de neusholte die binnen 50 seconden werkt en die 5 uur bescherming biedt.