skip to Main Content
Politie moet optreden tegen Britse hooligans in Madrid

Politie moet optreden tegen Britse hooligans in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op woensdag werd de Champions League wedstrijd gespeeld tussen Atlético Madrid en Leicester. Wat normaal een leuk voetbalfeestje moet zijn werd ernstig verstoord voor aanvang van de wedstrijd doordat tientallen Britse voetbalfans of eigenlijk meer hooligans zich behoorlijk misdroegen. Waarschijnlijk hebben ze gezien dat vorig jaar Nederlandse PSV supporters enkele Roemeense vrouwen lastig viel want de Engelsen deden hetzelfde.

Buiten het feit dat de vrouwelijke zwervers lastig werden gevallen op de Plaza Mayor door geld op de grond te gooien en hen dan uit te lachen en obscene gebaren te maken, waren de hooligans zo bezopen dat ze later een puinhoop veroorzaakten op het centrale plein. Hierbij werd ook de politie uitgedaagd en die liet dat niet toe. Zij voerden meerdere charges uit waarbij er 13 gewonden vielen en 2 personen werden gearresteerd.

Buiten het feit dat er prullenbakken werden omgegooid en het hele plein vol lag met rotzooi, er bier werd gegooid naar de politie en men zonder shirt rondliep, werden er ook vuurpijlen afgestoken en werd er luid geschreeuwd “Gibraltar is van ons” om zo eventueel Spanjaarden uit te lokken, wat overigens niet lukte. Toen de Britse hooligans echter ook bier begonnen te gooien naar de aanwezige politie was de maat vol en voerde de politie charges uit waarbij er dus 13 gewonden vielen en 2 personen werden opgepakt.

Dat was op woensdag maar op dinsdagavond waren er in het centrum van Madrid ook al problemen en kleine vechtpartijen waarbij Engelse hooligans waren betrokken. Al met al waren het geen rustige dagen en hebben de Britse voetbalfans een slecht imago achtergelaten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken