skip to Main Content
Vrachtwagen rijdt motorrijder en vijf voetgangers omver in Barcelona (foto’s)
Foto: El Mundo

Vrachtwagen rijdt motorrijder en vijf voetgangers omver in Barcelona (foto’s)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: El Mundo

BARCELONA – Donderdagmiddag heeft een kleine vrachtwagen voor even wat paniek gezorgd in het centrum van Barcelona toen blijkbaar de remmen niet meer werkten en de chauffeur met geen mogelijkheid zijn voertuig kon stoppen. Voordat de vrachtwagen tot stilstand kwam tegen een boom reed deze een motorrijder en vijf voetgangers omver die allen gewond raakten. Ook de chauffeur raakte gewond.

Het ongeval deed zich voor rond 17.15 uur donderdagmiddag op de Calle Aragón tussen Urgell en Villarroel. De Guardia Urbana politie heeft aan de Spaanse media bevestigd dat het hier om een ongeval gaat waarbij de remmen van de vrachtwagen niet meer werkten en de chauffeur niet kon vermijden dat hij vijf voetgangers omver reed en een motorrijder raakte. Deze vijf personen raakten gewond en werden samen met de gewonde chauffeur naar het ziekenhuis gebracht.

Een 46-jarige vrouw is er het ernstigste aan toe met diverse verwondingen en zal nog even in het ziekenhuis moeten blijven terwijl een 72-jarige voetganger en de 48-jarige chauffeur na het bezoek aan het ziekenhuis weer naar huis konden. Onder de gewonden bevinden zich ook een 11-jarig meisje en een 13-jarige jongen. Verder zijn nog een 25-jarige vrouw en een 51-jarige man gewond geraakt bij dit ongeval, aldus de lokale krant La Vanguardia.

Ook de chauffeur van de 3.500 kilo wegende vrachtwagen raakte gewond toen hij met zijn vrachtwagen tot stilstand kwam tegen een boom die vlakbij een terras van een bar op de stoep staat. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by