skip to Main Content
Ook Carrefour gaat in Spanje voor de ecologische en biologische producten met een eigen supermarkt

Ook Carrefour gaat in Spanje voor de ecologische en biologische producten met een eigen supermarkt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Carrefour doet mee met de trend van ecologische, biologische en gezonde producten die de laatste tijd vele supermarktketens doen overwegen om gespecialiseerde winkels te openen. Als eerste hadden we de El Corte Inglés met een speciaalzaak in Valencia, daarna de SPAR met een natuurwinkel op het eiland Gran Canaria en nu de Carrefour met een nieuwe winkelformule in hartje centrum Madrid.

Deze week heeft de supermarktketen Carrefour haar eerste BIO winkel geopend in Madrid, gelegen aan de Velarde straat. In deze nieuwe supermarkt zijn alleen gezonde, ecologische, biologische en verse producten te vinden waarmee Carrefour wil aangeven dat ze meegaan met de trend van gezond eten. Dat deed Carrefour eigenlijk al want sinds 2002 heeft de supermarktketen in de bestaande supermarkten veel biologische en ecologische producten geïntroduceerd waarvan het assortiment de jaren daarna alleen maar bleef groeien.

El Corte Inglés

De Franse supermarktketen volgt met de BIO winkel een beetje de lijn van andere grote ketens in Spanje waarbij gespecialiseerde winkels zijn geopend. Het warenhuis El Corte Inglés opende nog niet zo lang geleden een La Biosfera winkel in Valencia waar ze meer dan 1.500 verantwoorde producten verkoopt. Er werd bij de opening van die winkel ook een nieuw merk bekend gemaakt, El Corte Inglés Bio.

SPAR

Na deze La Biosfera winkel zag ook de SPAR het licht en openden zij begin deze maand mei een SPAR Natural winkel in het zuiden van het Canarische Eiland Gran Canaria. Ook in die winkel worden alleen maar gezonde producten verkocht en het idee is om, net zoals de El Corte Inglés en nu de Carrefour, dit concept naar meerdere steden in Spanje te brengen in de toekomst. Deze drie supermarkten zijn dus in feite testwinkels.

Verantwoord

Het lijkt erop dat de Spanjaarden steeds meer gaan voor de ecologische, biologische en verantwoorde producten. Nu waren veel supermarktketens daar al op ingesprongen, denk aan de Aldi, Lidl, Hipercor en Carrefour maar nu gaat men een stapje verder en worden er winkels geopend die zich alleen maar richten op deze groep Spanjaarden waarbij de meer traditionele producten achterwege worden gelaten.

Lees ook: MeerSpanje over ecologisch, biologisch of organisch Spanje

Mercadona?

Het wachten is nu op Mercadona, Spanje’s grootste supermarktketen. Op dit moment heeft de Mercadona nog niet veel (zeg maar bijna geen) ecologsiche en biologische producten in de schappen staan en liggen maar wie weet ziet de eigenaar Juan Roig ook het licht en gaan ook zij mee met de trend van gezonde producten. Mocht dat zover komen dan zal dat een aardverschuiving teweeg brengen want als Mercadona iets doet dan doet ze dat meteen goed en daarnaast op grote schaal.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Heel fijn dat er steeds meer winkels komen waar biologische producten verkrijgbaar zijn. De Aldi heeft tot nu toe een behoorlijk aanbod aan biologische producten. Lidl ligt niet bij mij in de buurt dus daar weet ik te weinig van. Hopelijk krijgen we nu ook wat meer aanbod in verse biologische producten.

  2. Mercadona heeft helemaal niets aan bijproducten en een waardeloze website
    Aldi blijft de beste.Van 30 biologische producten kwamen er 20 uit als zeer goed en 10 producten als goed bij een landelijke test in Duitsland.
    Ik blijf dus gewoon bij de Aldi!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken