skip to Main Content
Nationale molendag in Nederland en Spanje dan?
Consuegra / WikiMedia

Nationale molendag in Nederland en Spanje dan?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen zondag was het Nationale Molendag in Nederland waarbij er meer dan 780 molens meededen en open waren voor het publiek. Volgens de NOS hebben de windmolens in Nederland ongeveer 130.000 bezoekers getrokken en kan dat een succes genoemd worden. Nederland staat natuurlijk bekend als het land van de molens maar Spanje heeft er ook aardig wat.

Nederland heeft om precies te zijn 1.048 windmolens en 108 watermolens waarbij de meeste te vinden zijn in Zuid-Holland. Er zijn echter ook veel molens in Spanje te vinden al is niet helemaal bekend (wij hebben het niet kunnen vinden) hoeveel molens er te vinden zijn in het land. Het zullen er honderden zijn waarbij het bijna altijd gaat om windmolens maar ook soms watermolens zoals in Cartagena.

De bekendste molens zijn uiteraard de ‘molinos de viento’ uit het Don Quijote verhaal waarbij de edelman tegen de reuzen vocht. Maar er zijn er nog veel meer. Daarom enkele foto’s van molens in Spanje.

Molinos de Consuegra (Castilla-La Mancha)

Nationale molendag in Nederland en Spanje dan?

Consuegra / WikiMedia

Molinos de Campo de Criptana (Castilla-La Mancha)

Nationale molendag in Nederland en Spanje dan?

Wikimedia

Molinos de Alcázar de San Juan (Castilla-La Mancha)

Wikimedia

Molino de viento La Unión (Castilla-La Mancha)

Wikimedia

Molino de viento El Zurdo (Castilla-La Mancha)

Wikimedia

Molino de Aixerrota (Getxo, Baskenland)

Pixabay

Molino de Cuevas Blancas (Tenerife)

Wikimedia

Molino viejo de Zabala (Cartagena, Murcia)

Wikimedia

Molino de Algaida (Mallorca, Balearen)

Wikimeda

Molino de Santa Ponsa (Mallorca, Balearen)

Wikimedia

Molino de Tefía (Fuerteventura)

Pixabay

Molino de San José (Vejer de la Frontera)

Vejer de la Frontera Turismo

Los molinos en cascada de Folón y Picón (Galicië) 60 watermolens

Wikimedia

Tres Molinos (Barcelona) Lidl supermarkt

El Periodico

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wat Nederland nodig heeft is een molenbestormer als Don Quichot, die dan de moderne molens aanpakt die het landschap ontsieren.

  2. Ls. Ook in El Perello een klein dorp in de provincie Tarragona hebben we een zeer zeldzame molen. Deze molen is geheel origineel gerestaureerd met behulp van geld uit Brussel. De molen in El Perello is van een ander model een veel slankere stenen toren dan de zuid Spaanse molens die een veel dikkere toren hebben. Als er iemand meer weet over molens in Spanje hoor ik het heel graag. Groet aan alle molen vrienden.

    1. Wel Jan, ik woon in zo een oude watermolen, in de Spaanse Soria priovincie. Niemand schijnt de volledgie historie van de site te kennen maar op een landkaart van rond 1600 staat er een bebouwing op mijn agelegen plaats. Opgegraven (molen?) stenen doen me vermoeden dat de site, als watermolen, nog veel ouder is.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken