skip to Main Content

EK2016: Spanje wint op het laatste moment met 1-0 van Tsjechië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ek2016-2aVOETBAL – Het is het Spaanse elftal gelukt om de eerste EK 2016 wedstrijd tegen Tsjechië te winnen. De aanwezige voetbalfans en vele miljoenen televisiekijkers moesten echter wel tot de 86e minuut wachten voor het enige doelpunt. Na een hevige veldslag, waarbij het Spaanse team duidelijk het spel leidde, was het uiteindelijk verdediger Pique die met een kopbal het winnende doelpunt wist te maken.

Dankzij dit doelpunt van de Catalaanse FC Barcelona speler Pique wat volgde na een aangeefbal van teamgenoot Iniesta, voorkwam de verdediger dat Spanje weer met een valse start aan een groot voetbalevenement moest beginnen. In het WK van 2010, het EK van 2012 en het WK van 2014 begon Spanje steevast met een nederlaag of gelijkspel. De grootste nederlaag was natuurlijk die van 1-5 tegen Nederland op het WK in 2014.

Het is daarnaast voor het eerst dat de Furio Roja, zoals het Spaanse elftal ook wel heet, een interland op een 13 juni wist te winnen. Het Spaanse elftal moest vijf keer op deze datum spelen en speelde eenmaal gelijk en verloor vier keer, waaronder de wedstrijd tegen Nederland in Brazilië.

Spanje deelt nu de koppositie van Groep D samen met Kroatië dat zondag met 1-0 van Turkije wist te winnen. De volgende wedstrijd voor Spanje zal zijn op vrijdag 17 juni tegen Turkije om 21:00 uur en daarna op dinsdag 21 juni om 21:00 uur tegen Kroatië.

Spanje zal daarna (hopelijk) doorgaan naar de achtste finale op zaterdag 25, zondag 26 of maandag 27 juni waarna de kwartfinale en finale volgen waarbij Spanje hopelijk de derde EK beker omhoog mag houden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken