skip to Main Content
Wandelaar gered tijdens wandeling van drukke Rio Chillar nabij Nerja

Wandelaar gered tijdens wandeling van drukke Rio Chillar nabij Nerja

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

chillar2aNERJA – Het is weer warmer geworden en de zomer is begonnen. Dit betekent voor het natuurgebied Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama dat er weer honderden wandelaars naar het park komen om te genieten van de bekende Rio Chillar. Vanwege de warmte en weinig regen is er weinig water te vinden in deze rivier en dus kan er heerlijk door het water gewandeld worden. Helaas gebeuren er veel ongelukken en zijn er op sommige momenten teveel mensen aanwezig.

Al jaren klaagt men erover dat er geen controles en veiligheid is bij de Rio Chillar. Nu zou je denken dat zoiets niet nodig is in de natuur maar deze wandeling door de rivier is zo bekend en populair geworden dat er soms gewoon veel te veel mensen zijn. Ook dit weekend moesten de reddingsdiensten er weer aan de pas komen om een 50-jarige man te redden die met een kapotte knie de wandeling terug niet meer kon maken.

De toename van wandelaars heeft er toe geleid dat er te veel mensen zijn, te veel ongelukken, te veel afval en te weinig controle. Al jaren pleit men ervoor om controlepunten in te stellen en te controleren voor, tijdens en na de wandelingen. Er gebeuren teveel ongelukken en er zijn af en toe teveel mensen, met name gedurende de maanden juli en augustus wanneer de mensen verkoeling zoeken in de rivier en kleine meertjes met watervallen.

De gemeentes willen dat de Junta de Andalucía iets actiever wordt in de bescherming van dit natuurgebied. Al jaren wil men controles hebben maar het lijkt er op dat dit ook deze zomer weer niet zal gaan lukken. Zo wil men betere signaleringen van de wandelpaden en bordjes bij de natuur plaatsen zodat men iets meer respect zal hebben en er minder kapot gemaakt wordt. Zo wil men dat er minder afval is en dat men niet meer de namen schrijft op de stenen en bomen. Zo wil men dat er maximale toegestane aantallen wandelaars komen want het is soms zo druk dat er nog maar weinig natuur te zien is.

Desalniettemin is de Rio Chillar wandeling de moeite waard om te lopen en is het een van de leukste wandelingen die men kan maken omdat de wandelaar voor een groot deel door het water loopt waarbij men meertjes ziet met watervallen waar men kan zwemmen en genieten van de natuur – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken