skip to Main Content
Nieuwe PSOE minister van Cultuur en Sport blijkt veroordeeld te zijn voor belastingfraude (UPDATE)
20 Minutos

Nieuwe PSOE minister van Cultuur en Sport blijkt veroordeeld te zijn voor belastingfraude (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nieuwe PSOE minister van Cultuur en Sport blijkt veroordeeld te zijn voor belastingfraude

20 Minutos

MADRID – De nieuwe minister-president van Spanje Pedro Sánchez heeft een eerste grote probleem in zijn nieuwe regering. De minister van Cultuur en Sport Máxim Huerta werd in 2017 veroordeeld voor belastingfraude en moest de belastingdienst 243.000 euro betalen. In 2006 tot 2008 fraudeerde de schrijver en tv-presentator 218.332 euro maar volgens eigen zeggen is hij helemaal bij met zijn betalingen.

UPDATE: De Sport en Cultuur minister Màxim Huerta heeft zijn ontslag ingediend vanwege het fraudeschandaal wat op woensdagochtend in de kranten verscheen. De nu voormalige minister zegt echter dat hij dit doet omdat dit om “politiek correct” te zijn maar hij blijft volhouden dat hij niets fouts heeft gedaan. De PP en Podemos vroegen meteen na bekendmaking van het schandaal al om het ontslag wat dus op diezelfde dag waarheid is geworden. Pedro Sánchez moet dus nu op zoek naar een nieuwe minister, een Sport en Cultuur minister die nog geen week zijn nieuwe functie heeft kunnen uitoefenen.

De krant El Confidencial heeft het nieuws van de frauderende nieuwe minister naar buiten gebracht. Huerta wist dankzij het oprichten van een vennootschap 365.938 euro te verstoppen voor Hacienda (Spaanse belastingdienst) in 2006. Volgens de krant gebeurde dat ook in 2007 en 2008 en werd hij in 2017 veroordeeld tot het betalen van 243.000 euro.

In 2012 concludeerde de belastinginspectie dat hij in 2006 tot 2008 in totaal 798.521 euro heeft verdiend, verdeeld over 207.920 (2006), 287.095 (2007) en 303.506 (2008). Dat geld werd gesluisd naar de vennootschap Almaximo professionals Imagen SL waarvan Huerta sinds 2006 aandeelhouder en bestuurder was en welke werd geliquideerd in 2016.

De belastinginspectie oordeelde dat de nieuwe minister 365.938 euro moest betalen aan achterstallige belastingen en fraude. Uiteindelijk werd dat bedrag door de rechter teruggebracht naar 218.322 welke de schrijver en tv-presentator in 2017 aan de belastingdienst heeft betaald.

Na het brengen van dit nieuws was de Partido Popular (PP) de eerste in reageren en eisen zij de uitleg van de nieuwe minister van Cultuur en Sport. De PSOE zegt dat Huerta uitleg zal geven voor deze veroordeling en de terugbetaling aan de belastingdienst. Ook minister-president Sánchez wil een verklaring van zijn kersverse, nu al problematische minister Máxim Huerta. Voorlopig wordt nog niet gesproken van het ontslag van de minister.

Na de bekendmaking van deze fraudezaak heeft Huerta commentaar gegeven en gezegd dat hij dit nooit verstopt heeft, niet in kwade trouw gehandeld heeft en de overeenkomstige boete betaald heeft.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Maar waar blijven nu toch al die lui die, toen het over de PP ging, hele verhalen hadden over corruptie, slechte gedragingen, overtreden van de wet etc. etc. etc.??

  Die reageren hier niet op?
  Da´s opmerkelijk toch?

 2. Hey das apart, nog geen reactie van Leo of leo….
  Oh ik snap het al, het gaat niet over de PP hahahaha.

  Ach een politicus die de wet heeft overtreden, man man, die hadden we nog niet gehad de afgelopen tijd. Zal wel weer de eer aan zichzelf moeten houden van zijn baas. Maar tis nogal niet een klein bedrag ook dat hij moest betalen. En het gaat dus over het ontduiken van belastingen…tsss hij heeft blijkbaar niet een erg goede adviseur in de arm genomen toen hij dit deed.

   1. Nee hoor, hij is gewoon opgestapt, precies zoals het hoort als er getwijfeld wordt over de integriteit. Zou een voorbeeld moeten zijn voor alle politici (probleem is alleen dat er dan niemand meer overblijft haha)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken