skip to Main Content
150 inwoners per helikopter geëvacueerd op Tenerife na instorten van weg

150 inwoners per helikopter geëvacueerd op Tenerife na instorten van weg

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

weg1aTENERIFE – Dinsdag moesten zo’n 150 inwoners uit twee dorpen geëvacueerd worden omdat de weg die tussen Buenavista del Norte en la Punta de Teno ligt grotendeels was ingestort. Inwoners van beide dorpen konden daardoor geen kant meer op. Daarnaast waren er zo’n 60 voertuigen die vast zitten en niet weg kunnen. De inwoners werden met helikopters naar de haven van Garachico gebracht waar ze werden opgevangen door hulpverleners.

De helikopters moesten worden ingezet omdat een acht meter lang en vier meter breed deel van de TF-445 weg tussen de dorpen Buenavista del Norte en Punta de Teno was ingestort. Omdat deze weg nu niet meer te berijden is waren beide dorpen afgesloten van de rest van het eiland. De lokale overheid besloot om helikopters in te zetten voor de reddingswerkzaamheden omdat evacuatie over het water niet mogelijk was vanwege de ruwe zee.

Er werden door de lokale overheid drie helikopters ingezet, twee van het leger en een van de kustwacht. Daarnaast maakte men ook gebruik van drie boten van de Guardia Civil, het leger en de kustwacht. Ook zijn er medewerkers van de Protección Civil aanwezig in de haven van Garachico en Los Gigantes.

Het is nog niet bekend hoe lang het zal gaan duren om de ingestorte weg te repareren. Gezien de ligging en de schade van deze weg zullen de werkzaamheden weken in beslag gaan nemen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken