skip to Main Content
FreedomPop is geland in Spanje: gratis bellen, SMS’en, internetten en WhatsAppen

FreedomPop is geland in Spanje: gratis bellen, SMS’en, internetten en WhatsAppen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

freedompop2aMADRID – De Amerikaanse virtuele mobiele telefoonaanbieder FreedomPop is deze 12 juli begonnen met haar dienst en biedt aan al haar gebruikers gratis bellen, internetten en sms’jes versturen aan. Aangezien niets gratis meer is tegenwoordig zitten er aan het gebruik van FreedomPop enkele voorwaarden verbonden. De gratis service is nu van start gegaan in Spanje en men dient zich aan te melden op de website waarbij de SIM kaart gedurende de promotie ook gratis is.

FreedomPop was tot binnenkort alleen nog maar te gebruiken in de Verenigde Staten en Groot Brittannië maar daar is nu Spanje bij als tweede Europese land bijgekomen. Ondanks het feit dat er al meerdere grote en minder grote providers zijn in Spanje wil FreedomPop toch veel zieltjes gaan winnen door het mobiele telefoongebruik gratis aan te bieden. FreedomPop heeft voor Spanje gekozen om als tweede Europese land haar service aan te bieden vanwege het feit dat Spanjaarden bekend staan om het vele WhatsAppen, iets wat dus gratis is bij FreedomPop.

Gratis te gebruiken

Er zitten echter wel enkele voorwaarden aan het gratis gebruik van FreedomPop verbonden. Zo beschikt iedere gebruiker maandelijks over 100 minuten gratis bellen, 200 megabytes mobiel internet en 300 sms’jes. Wanneer de gebruiker over deze limieten komt zal hij of zij moeten gaan betalen per minuut, per megabyte en per sms.

Een ander voordeel van het gebruik van FreedomPop is het gratis gebruik van roaming, oftewel mobiel internetten in het buitenland in 31 landen waaronder Nederland en België. Daarnaast worden de megabytes die men gebruikt door WhatsApp te gebruiken niet van de maandelijks 200 gratis te gebruiken megabytes afgehaald, dat geldt dan voor het versturen van berichtjes en het bellen via WhatsApp, niet voor de videoberichten of het versturen van video’s.

Betaalplannen

Naast de gratis versie van FreedomPop zijn er ook betaalde versies voor diegene die net iets meer willen hebben. Voor 4,99 euro heeft de gebruiker 200 belminuten, 1GB dataverkeer en 500 SMS berichten ter beschikking. Voor 8,99 euro kan men ongelimiteerd bellen en berichten versturen en heeft men 2GB dataverkeer. Voor 15,99 euro heeft men tevens ongelimiteerd bellen en teksten met 5GB aan dataverkeer en bij het duurste plan van 28,99 euro is ook alles ongelimiteerd en heet men 10GB dataverkeer ter beschikking. Het gebruik van WhatsApp om te bellen en berichten te versturen (teksten en foto’s, geen video’s) is altijd gratis en wordt niet van het dataverkeer afgehaald.

Korte geschiedenis

FreedomPop werd in 2012 opgezet en wist binnen vier jaar tijd in de Verenigde Staten meer dan 2 miljoen klanten te krijgen. Sinds een jaar geleden wordt FreedomPop ook aangeboden in Groot Brittannië waar ze inmiddels meer dan 200.000 gebruikers hebben. In Spanje hoopt de virtuele provider in twee jaar tijd minstens een miljoen gebruikers af te snoepen van de reeds aanwezige providers.

Om FreedomPop te kunnen gebruiken moet men voor 5 euro (gratis in promotie periode) een SIM kaart kopen van het bedrijf waarna deze in elk vrij te gebruiken mobiel toestel, telefoon en tablet, te gebruiken is. Het maakt daarbij dus niet uit welk platform je gebruikt, IOS van Apple. Android of Windows Phone. Na het downloaden van de speciale app kan men van de voordelen van FreedomPop gebruik gaan maken. Daarnaast wil FreedomPop in de toekomst ook eigen smartphones en tablets gaan verkopen in Spanje en de overige landen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken