skip to Main Content
Spaanse regering overweegt belastingen te verhogen om de EU een plezier te doen

Spaanse regering overweegt belastingen te verhogen om de EU een plezier te doen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

belasting8aMADRID – Ondanks het feit dat de premier in functie tijdens de verkiezingscampagne nog praatte over een verlaging van de vennootschapsbelastingen in Spanje, ziet het er naar uit dat men van plan is deze nu juist weer te gaan verhogen. Dat zal een maatregel zijn om zo 6 miljard euro extra op te halen om deels tegemoet te doen aan de regels van de Europese Commissie. De Spaanse minister van financiën in functie Luis De Guindos zei dat in Brussel.

De 6 miljard euro extra die zal worden opgehaald met de verhoging van de vennootschapsbelastingen zal deels gebruikt worden om het begrotingstekort toch onder de 3% limiet van de EU te krijgen. In Spanje zou men deze belasting kunnen verhogen omdat het redelijk goed gaat met de economie in het land. Ondanks het feit dat Spanje het begrotingstekort van 9% in 2011 naar 5,1% in 2015 wist terug te brengen is dat voor de EU niet genoeg en heeft men al aangekondigd sancties te gaan geven die kunnen oplopen naar 2 miljard euro.

Het is nog niet bekend of er daadwerkelijk een hogere vennootschapsbelasting zal komen en om hoeveel procent het dan zal gaan. In principe worden alleen bedrijven getroffen door deze belastingverhogingen maar wie zegt dat men dit niet zal doorberekenen aan de consument.

Op dit moment kampt Spanje met het probleem dat er na twee verkiezingen op korte termijn nog altijd geen stabiele regering in Madrid is. De conservatieve PP van premier Mariano Rajoy blijft de grootste partij, maar moet coalitiepartners vinden. De linkse en extreemlinkse partijen samen kunnen ook geen regering vormen en komen moeilijk overeen. Rajoy is al enkele dagen bezig partners te vinden en heeft gesprekken gehad met Pablo Iglesias en Albert Rivera en woensdag staat de PSOE leider Pedro Sanchez op het programma. Vooralsnog heeft geen van de andere partijen aangegeven met Rajoy en de PP in zee te willen gaan voor een nieuwe regering – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken