Anti-covid preventiemaatregelen en vijf sterren vliegvelden in Spanje

Anti-covid preventiemaatregelen en vijf sterren vliegvelden in Spanje
Beeld: Vliegveld Alicante-Elche / Aena.es & Skytrax

Anti-covid preventiemaatregelen en vijf sterren vliegvelden in Spanje

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft zes vliegvelden van het Aena netwerk (bestaande uit 46 vliegvelden) waar de internationale organisatie Skytrax de zogenaamde Safety Ratings voor vliegvelden heeft gegeven en deze heeft beoordeeld met vijf sterren. Dat is de maximale score voor wat betreft de Airport Safety Ratings.

De zes vliegvelden die van Skytrax een vijf sterren beoordeling hebben gekregen zijn (officiële namen): Alicante-Elche Miguel Hernández; Josep Tarradellas Barcelona-El Prat; Adolfo Suárez Madrid-Barajas; Málaga-Costa del Sol; Palma de Mallorca; Tenerife Norte-Ciudad de la Laguna. 

In totaal zijn er volgens SkyTrax in Europa negen vijf sterren vliegvelden , vijf Spaanse vliegvelden en daarnaast ook Istanbul Airport, Malta International Airport en Rome Fiumicino Airport.

Bij de beoordeling van de vliegvelden en de Anti-Covid preventiemaatregelen is o.a. gekeken naar COVID-19-informatieborden en panelen, de regels voor terminal toegang, temperatuur controles, de verplichting op en controle van het dragen van mondkapjes, beschikbaarheid van desinfecterende handgels, markeringen voor de anderhalve meter afstand en de handhaving en controle daarop, anderhalve meter markering bij stoelen en banken, netheid en schoonmaakwerkzaamheden over het algemeen en sanitaire voorzieningen en de controles op de handhaving van de preventiemaatregelen over het algemeen. 

Vier en drie sterren

Als we kijken naar de Europese vliegvelden die vier sterren hebben gekregen dan staat bovenaan de lijst van 16 vliegvelden Amsterdam Schiphol Airport met vier sterren. Wat betreft Spaanse vliegvelden staat Bilbao Airport op de lijst van vier sterren.

Brussels-Airport (Zaventem) staat op de lijst van drie sterren, net zoals het vliegveld Eindhoven-Airport. In Spanje heeft het vliegveld Gran Canaria Airport ook drie sterren gekregen, net zoals het vliegveld op Ibiza, het vliegveld van Sevilla en het vliegveld Tenerife-Sur.

Luchtvaartmaatschappijen

Skytrax heeft ook Europese luchtvaartmaatschappijen beoordeeld op hun anti-covid preventiemaatregelen waarbij er slechts een maatschappij vijf sterren heeft gekregen, het Duitse Lufthansa. Vier sterren gingen o.a. naar het Spaanse Air Nostrum, Iberia, Vueling, het Britse easyJet, het Nederlandse KLM en het Noorse Norwegian.

Drie sterren werden gegeven aan het Spaanse Air Europa en Volotea, het Belgische Brussels Airlines, het Nederlandse Transavia en Corendon Airlines en het Ierse Ryanair. 

Bekijk alle Ratings HIER op de website van Skytrax.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.