skip to Main Content
Vijf gewonde politieagenten na routine actie tegen de illegale mojito verkopers in Benidorm

Vijf gewonde politieagenten na routine actie tegen de illegale mojito verkopers in Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Bij een routine actie tegen de illegale mojito en drank verkopers op de stranden van Benidorm, zijn vrijdag vijf van de meer dan twintig betrokken agenten gewond geraakt. Agenten van de Policía Local wilden afgelopen vrijdag, zoals elke dag, een aantal zogenaamde “mojiteros” of “cuberos” aanhouden vanwege de illegale verkoop van drank op het Playa de Levante strand in Benidorm. Deze actie liep echter volledig uit hand waarbij een grote vechtpartij ontstond.

Het zou een gewone routine actie moeten worden van de politie, iets wat de agenten elke dag moeten doen om de illegale verkopers van drank te beboeten en de drank in beslag te nemen. Dit keer echter weigerden deze verkopers mee te werken waarop de politie harder moest optreden. Dat leidde weer tot meer “mojiteros” die hun collega’s kwamen helpen. De agenten riepen de hulp in van meerdere agenten die zelfs gebruik moesten maken van elektrische pistolen om de rust te handhaven.

Tijdens de vechtpartij die ontstond raakten vijf agenten licht gewond en moest er een naar het ziekenhuis gebracht worden voor verwondingen aan een knie. De politie kon twee verkopers die deelnamen aan de vechtpartij arresteren.

De stranden van Benidorm hebben al jaren te maken met mannen die op illegale, ongecontroleerde en vaak onhygiënische wijze drank aan de toeristen verkopen op de stranden van de kustplaats. Het gaat vaak om mojitos, vandaar dat deze verkopers “mojiteros” worden genoemd. Ze zijn al jaren een doorn in het oog van de gemeente en voor de vele bar en strandtenten eigenaren die moeten toekijken hoe er minder bij hen gekocht wordt en meer bij de mannen die proberen wat bij te verdienen. Het probleem is dat er enkele jaren geleden slechts een handvol werkten op de stranden maar dit tegenwoordig is uitgegroeid tot tientallen die georganiseerd te werk gaan en veel belastingvrij geld verdienen met hun verkopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 24 reacties
 1. Melone Melone ga nu niet zeuren over het schuine streepje op de E. Op elk strand wordt wel wat illegaals aangeboden. Dat weet iedereen zo ongeveer er zijn uitzonderingen. Ok dat er op gecontroleerd wordt is logisch. Het zijn soms lastige momenten wanneer je elke keer weer nee moet zeggen tegen al die aangeboden producten. Nee geen sterke drank voor mij. Niet mijn ding. Spa rood of blauw met lemon of citroen. Salut.

 2. Als je probeert in de huid te kruipen van deze verkopers, dan begrijp ik wel dat ze op deze manier wat geld willen verdienen om aan eten te komen. Maar ik keur het niet goed. Maar je kunt beter een paar keer per dag zo´n verkoper hebben die je lastig valt, dan dat je de kop ingeslagen en beroofd word. De oplossing zou naar mijn mening zijn, dat er meer sociale werkplaatsen komen. Ik vermoed dat deze verkopers ver beneden het minimum inkomen zitten (dat weet ik niet zeker) maar belasting moet je dan niet te betalen want dan zit je in het belastingvrije tarief.

  1. waarschijnlijk georganiseerd zoals ” topmanta “”.Paal en perk aan stellen , men heeft het uit de hand laten lopen en nu is het veel moeilijker het terug te draaien. de verkopers zelf verdienen er bijna niets aan
   allemaal voor de grote baas (crimineel). Ook georganiseerde bedel praktijken….zelfs bij ons in België met een pop of echt kindje op de arm.

   1. je hebt gelijk, maar die mensen durven niet opkomen tegen “hun baas”.
    weet je wat er dan gebeurd?
    juist, ze verdwijnen, niemand hoort nog iets van hun en anderen staan (moeten) klaarstaan om ze te vervangen, de grote baas heeft namelijk veel “mannetjes” die zulke mensen ronselen, veel beloven om dan in een leven te belanden die niemand zou willen, net als in de prostitutie, velen worden gedwongen zelfs van hun eigen man!
    einde verhaal voor die mensen, heel jammer!

 3. Wij zijn ZO blij dat we een een “zo goed als”vast inkomen hebben en kan me wel verplaatsen in die mensen die iets moeten doen wat de wet eigenlijk verbied.
  Ja, soms is het al eens ambetant als je aan het eten bent maar dat neem ik er maar bij.
  Natuurlijk is het niet eerlijk tegenover de anderen die wel netjes de wet volgen en alle belastingen betalen maar dan stel ik me dikwijls zelf de vraag wat ik zou kunnen doen als ik geen eten of drinken heb, jullie ook?
  Oordelen is heel gemakkelijk en veroordelen nog veel meer……

  1. In mijn vorige reactie schreef ik dat het niet allemaal illegale verkopers zijn
   Dat is ook zo
   Maar ik zou het ook doen als ik niks had
   En ze werken ervoor en moeten de drank ook inkopen
   Ze staan niet te schooien
   En een hele dag door het losse zand lopen

 4. Op het gedeelte van het Levante strand waar wij zitten lopen 2 verkopers rond die hun drankjes halen in een bar achter onze rug
  Meer als deze 2 zien wij daar niet
  Dit zijn legale verkopers
  Ze zijn niet allemaal illegale verkopers

  1. Dit zijn uitzonderingen want dat zijn obers van de chiringuito die ook op het strand om de strandtent heen mogen verkopen. In het artikel hebben we het natuurlijk over die andere grote groep die dus wel illegaal de drank ongecontroleerd verkoopt.

   1. Ik begrijp wat u wil zeggen
    Maar wij hebben geen chiringuito op het strand
    Zijn legale verkopers met vergunning die inkopen
    de bar op de boulevard
    Maar oom de illegalen , op ander gedeelte van strand, vallen je niet echt lastig
    Ze lopen maar rond en roepen mojitos mojitos
    Als je niet reageert , niks aan de hand

    1. Er is ook nooit gesproken over lastig vallen, het gaat om het feit dat ze illegaal hun drank proberen te verkopen terwijl anderen zich aand e wetten moeten houden, daar gaat het om. Daarnaast komt nog het hygienische deel erbij kijken want je weet niet wat er gebeurt is met de drank etc.

     1. Het ‘hygienische deel ‘ is een non argument. Er zijn vele legale verkooppunten van dranken die ook allemaal niet zo netjes zijn. Tot aan de barretjes aan toe. Zelfs in een land als Nederland blijkt een flink percentage van de horeca uitbaters het niet zo nauw te nemen met de hygiene. En wie een blikje fris uit de automaat haalt en het zo opdrinkt loopt een flink risico om met muizen of rattepis of andere onfrisse troep in aanraking te komen. De mojito is op alcahol gebaseert en dat desinfecteerd dan weer wat. Nee, dit ‘hygiene’ argument is geen argument. Het illegaal verkopen wel.

     2. en het betalen van belasting ook. en het hebben van een vergunning ook. en toch het hygienisch ook … ijs met de handen pakken, wellicht hergebruikte bekers etc etc, je weet het niet want je ziet niet hoe het gemaakt wordt, iets wat je in een bar wel vaak ziet.

 5. In een land met 25 % werkloosheid moet men van alles doen om wat geld te verdienen. Hypotheek moet betaald worden of wordt je op de straat gezet.

  1. Ja echt een slimme opmerking… Dus je bedoeld dat het dan een vrijbrief is om maar zwart te werken enz enz..Gevolg is dus dat die belastingcenten moeten worden opgebracht door de mensen die wel belasting betalen… Als jij nu eens voor een nah wat zullen we zeggen… 50 man die daar dus zwart verdienen de belasting afdraagt…. leuk? of toch niet zo leuk?

  1. Juan Moreno,
   Ja ik ken u maar jij kent mij niet.
   Je hebt er weeral je plezier in om de schrijffouten.
   Wanneer doe je eens normaal?
   Is dit je dagelijks tijdverdrijf?
   Stop daarmee aub, zoek een andere hobby.
   mvg. Chris

 6. In sommige plaatsen kun je niet eens rustig eten bij iedere hap staat er weer een andere emigrant of loterij verkoper over je eten ademen. Of leggen diverse dingen bij je op tafel. Of een muzikant die de hele dag het zelfde deuntje speelt wat helemaal niet bij een maaltijd past.

 7. Geachte redactie
  Naar min inziens hebben het eerst ui de hand laten lopen te veel toegelaten, en dan loopt het uit de hand en word weerstand van die clandestine verkopers ook groter net zo als balletje. balletje dat misdadig gedoe loopt ook de spuigaten uit! Die mannen wanen zich ook veilig word hun geen stro in de weg gelecht!

 8. Je vraagt je soms af waarom mensen zo’n troep kopen aan dergelijke oplichters ! Mocht niemand kopen dan zou de plaag automatisch ophouden. Idem voor de verkopers van namaakspullen en andere prullaria die mensen voortdurend op straat, terrassen en in restaurants lastig vallen.

  1. Dat is het hem juist ” vraag en aanbod ” ! Mensen blijven kopen dus ook meer aangeboden waar.
   Alle toeristen zouden ingelicht moeten worden, via media of andere bronnen ” wie koopt mee verantwoordelijk ” en dan stopt het wel.

   1. de koper kan inderdaad gestraft worden want hij koopt gestolen of vervalste koopwaar en dat is strafbaar in Europa.Ik wist het niet is larie en apekool want bijvoorbeeld een paar NIKES voor 20 €
    Iedereen weet dat , dat NIET kan…hetzelfde voor een ROLEX voor 20 € .

    1. Jaja, in welk utopia leven jullie. Als ‘de mensen’ er maar op gewezen worden dat het niet mag dan doen ze het niet meer? Haha. Dat zou een makkelijk manier zijn om deze wereld crimineel vrij te maken…..Nee, zo werkt het helaas niet. Als ik een nieuwe Iphone7 voor 100€ aanbied is ie binnen 5 minuten verkocht. Elk mens weet dat dat niet legaal kan zijn….

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken