skip to Main Content
Acteur Willy Toledo gearresteerd voor het niet verschijnen voor de rechter in Madrid (UPDATE)
Publico

Acteur Willy Toledo gearresteerd voor het niet verschijnen voor de rechter in Madrid (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Acteur Willy Toledo gearresteerd voor het niet verschijnen voor de rechter in Madrid

Publico

MADRID – De Spaanse acteur Willy Toledo is uiteindelijk op woensdag door de politie gearresteerd vanwege het niet voor de rechter verschijnen. Aangezien de acteur er al vanuit ging dat de politie hem zou komen halen was er in een theater in de Spaanse hoofdstad iets georganiseerd waar de acteur zichzelf zou aanbieden aan de politie, mocht deze komen. Uiteindelijk werd de acteur thuis gearresteerd. Maar waarom zoekt men de acteur, welk strafbaar feit heeft hij wel of niet gepleegd.

Het heeft allemaal te maken met een aanklacht van de Spaanse Vereniging van Christelijke advocaten en iets wat de acteur Willy Toledo op Facebook plaatste naar aanleiding van een klacht tegen diverse vrouwen die in 2014 in een processie een grote vagina toonden en deze droegen alsof het een Mariabeeld was.

Willy Toledo moet volgens de aanklacht voor de rechter verschijnen wat niet inhoudt dat hij schuldig is bevonden maar alleen dat de rechter de aanklacht in behandeling heeft omdat de Asociación Española de Abogados Cristianos dat heeft ingediend.

Twee keer is de Spaanse acteur, die bekend staat vanwege zijn problematische houding en vaker is gearresteerd, niet komen opdagen voor de rechter waarna deze een aanhoudingsbevel heeft uitgevaardigd, iets wat een normale gang van zaken is in het rechtssysteem.

De acteur had de rechter via een brief laten weten wat zijn reden is dat hij niet wil verschijnen maar dat weerhield de rechter er niet van om de politie naar Willy Toledo te sturen en hem te arresteren. De auteur blijft volhouden dat hij geen strafbaar feit heeft gepleegd en dat hij alleen zijn eigen mening verkondigde op Facebook, dit in het kader van de meningsvrijheid in Spanje.

Publicatie

Volgens de Spaanse Vereniging van Christelijke advocaten heeft Willy (Guillermo) Toledo op zijn Facebook-profiel geschreven: “Ik schijt op God en ik heb genoeg schijt over om in het dogma van de heiligheid en maagdelijkheid van Maria te schijten. Dit land is een schande en ik walg ervan. Iedereen naar de hel”.

Dat deed de Spaanse acteur nadat hij zijn afkeer toonde van de rechtszaak die was aangespannen tegen drie vrouwen die in 2014 tijdens een processie een grote vagina over straat droegen alsof het een Mariabeeld was. Deze aanklacht was ook afkomstig van de Spaanse Vereniging van Christelijke advocaten maar werd door de rechter toen niet aangenomen.

 UPDATE: Na donderdag voor de rechter te zijn verschenen zonder enig commentaar te geven en te weigeren de vragen te beantwoorden, heeft de rechter de acteur Willy Toledo weer op vrije voeten gesteld. Na vrijlating verkondigde Toledo voor de aanwezige pers dat het belachelijk is dat de Kerk zoveel macht heeft in Spanje terwijl dezelfde Kerk het misbruik van duizenden kinderen verzwijgt. 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by