skip to Main Content
Hypermoderne wietkwekerij opgerold en Nederlanders gearresteerd in Murcia

Hypermoderne wietkwekerij opgerold en Nederlanders gearresteerd in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

drugs6aMURCIA – De Guardia Civil heeft in de deelstaat Murcia een ultramoderne wietkwekerij opgerold waarbij tevens zeven Nederlanders zijn gearresteerd. Het is volgens de politieagenten de meest geavanceerde kwekerij van heel Europa. De arrestaties vonden plaats in het dorp Molina de Seguro, bekend vanwege de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein die daar werden vermoord in 2013.

De agenten vonden in de technisch gezien hypermoderne marihuanakwekerij maar liefst 6.000 planten die in een magazijn in de plaats Molina de Seguro stonden. De bende moet zeker een miljoen euro hebben geïnvesteerd in apparatuur, aldus de politie. Volgens de agenten zou de moderne kwekerij 10 ton marihuana per maand kunnen produceren, alles bestemd voor de Nederlandse markt.

Er werden in totaal acht mensen aangehouden waarvan zeven Nederlanders tussen de 27 en 43 jaar oud en een IJslander van 58 jaar oud. Onder de gearresteerde Nederlanders bevonden zich ook een in Rojales (Alicante) gerespecteerd ondernemersechtpaar die een luxe leventje leiden en al enige tijd onder vigilantie stonden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken