skip to Main Content
Orkaan Leslie op weg naar vasteland Spanje (UPDATE)
123rf

Orkaan Leslie op weg naar vasteland Spanje (UPDATE)

Orkaan Leslie op weg naar vasteland Spanje

123rf

SEVILLA – De orkaan Leslie die op dit moment zeer actief is boven de Atlantische Oceaan kan in de nacht van zaterdag op zondag het Spaanse vasteland bereiken. Leslie is onvoorspelbaar gebleken aangezien zij (Leslie is vrouwennaam) al weken aanwezig is in het midden van de Atlantische Oceaan en ontstond als orkaan om daarna af te zwakken naar een tropische storm en weer te groeien tot een orkaan (al spreken sommigen nog steeds van tropische storm).

UPDATE: De orkaan Leslie is reeds voorbij het eiland Madeira en is aangekomen in het zuiden van Portugal waar de orkaan is afgezwakt tot een tropische storm met windsnelheden tussen de 60 en 100 km/u. In Spanje zal de tropische storm Leslie in de nacht van zaterdag op zondag in het westen tussen Zamora en Cáceres Spanje binnenkomen met windsnelheden van rond de 100 km/u. Daarna zal de tropische storm verder haar traject vervolgen richting het noordwesten van Spanje waar Leslie op zondag voor problemen kan zorgen in Galicië, Asturië, Cantabrië en delen van de deelstaat Castilla y León.

In eerste instantie verwachtte men dat Leslie de Canarische Eilanden zou bereiken maar daar is de orkaan bovenlangs verder getrokken richting het Portugese eiland Madeira. Dit weekend kan orkaan Leslie het Spaanse vasteland bereiken waar de provincies Sevilla en Cádiz te maken kunnen krijgen met de gevolgen van Leslie.

Volgens berekeningen kan orkaan Leslie aan land komen in het zuiden van het Iberische Schiereiland zoals in Portugal waar Lissabon en de Algarve met de hevige wind met snelheden van 80 tot 150 km/u te maken kunnen krijgen. In Spanje gaat het voornamelijk om de regio’s Cádiz en Sevilla.

Naast de hevige wind met windkracht 10 tot 12 zal er ook veel regen meekomen met Leslie. Plaatselijk kan er tussen de 50 en 90 l/m2 of meer regen naar beneden komen. Met heftige problemen en doden op Mallorca nog vers in het geheugen maakt Zuid Spanje zich klaar voor een storm.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken