skip to Main Content
Spanje is nog steeds de grootste sinaasappelproducent van Europa

Spanje is nog steeds de grootste sinaasappelproducent van Europa

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

sinaasappels1aVALENCIA – Ondanks het feit dat de verkopen gedaald zijn dit jaar ten opzichte van vorig jaar is Spanje nog steeds de grootste sinaasappelproducent van Europa. De cijfers voor 2015 zijn weliswaar nog niet gepresenteerd maar nu al kan men deze conclusie trekken. Wat wel zeker is, is het feit dat de verkopen van sinaasappels via internet steeds populairder aan het worden is.

Spanje produceert nog steeds de meeste sinaasappels van Europa waarbij het merendeel afkomstig is uit de regio Valencia. Wat betreft volumes zijn de verkopen in 2015 weliswaar iets gedaald ten opzichte van 2014 maar de koppositie heeft Spanje nog steeds in handen.

De meeste winst wordt nog steeds gehaald uit de export waarbij Frankrijk als grootste consument gezien kan worden met maar liefst 30% van alle omzet die naar dat land gaat. Als tweede worden de meeste sinaasappels afgenomen door Duitsland en Verenigd Koninkrijk. Nederland en België staan als afnemers ergens midden op de lijst.

De laatste jaren is de verkoop via internet echter steeds populairder aan het worden vanwege het feit dat door deze verkoopwijze de tussenpersonen worden uitgeschakeld en de sinaasappels dus goedkoper zijn. Daarnaast is de toegang tot vers en vaak ecologisch fruit makkelijker via internet. Het direct bij de boer kopen via internet is voor veel sinaasappeltelers de manier geweest om te overleven. Er zijn inmiddels honderden websites die vers fruit direct van de boer aanbieden.

Lees meer over de Spaanse sinaasappels op de website van WikiSpanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken