skip to Main Content
Meer dan 80 UFO’s gesignaleerd in Spanje

Meer dan 80 UFO’s gesignaleerd in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Nog niet zo lang geleden heeft de Spaanse Defensie afdeling de gegevens vrijgegeven waarin alle “vreemde en onverklaarbare fenomenen in het Spaanse luchtruim” vermeld staan. In totaal gaat het om een rapport van meer dan 1.900 pagina’s met gegevens over de jaren tussen 1962 en 1995. Gedurende deze 33 jaar jaar werden er 80 UFO’s gesignaleerd in Spanje.

Spanje is geen uitzondering op andere landen waar vreemde en onverklaarbare fenomenen plaatsvinden, waaronder de UFO’s. Voor diegenen die het nog niet weten, een UFO (Unidentified Flying Object) is de benaming voor Ongeïdentificeerd Vliegend Voorwerp, in het Spaans OVNI (Objeto volador no identificado). Het gaat dus in dit geval om objecten die men heeft gezien waar geen duidelijke verklaring voor te geven is. De UFO wordt in de meeste gevallen gezien als een vliegend object van buitenaardse wezens, iets wat vooral door de filmindustrie populair is geworden.

Spanje

Volgens het 1.900 pagina’s tellende rapport van het Ministerie van Defensie hebben er tussen de jaren 1962 en 1995 gedurende 33 jaar vele onverklaarbare zaken plaatsgevonden. Hieronder bevinden zich ook 80 meldingen van UFO’s boven het Spaanse luchtruim. Wat opvalt is dat het merendeel van deze waarnemingen van vreemde verschijnselen plaatsvonden bij de Canarische Eilanden met een aantal tussen de 10 en 12 waarnemingen. Daarbij werd het eiland La Palma blijkbaar het meeste bezocht door de “extraterrestres

De Canarische Eilanden worden gevolgd door de provincie Madrid met 9 meldingen en de provincie Barcelona met 7 waarnemingen van UFO’s. Op de grens tussen Extremadura en Andalusië werden 5 waarnemingen gemeld terwijl dat aantal 4 bedraagt bij de eilanden van de Balearen, vooral Mallorca en Menorca. Verder waren er nog twee meldingen in de provincie Castellón en daarna meerdere waarnemingen verspreid over heel Spanje.

ufo-spanje1

1968

Uit de gegevens is gebleken dat het jaar 1968 een van de populairste jaren was betreft UFO waarnemingen met 16 “avistamientos” in totaal, veel meer dan gedurende de andere jaren. Volgens de gegevens in het rapport vond de eerste waarneming plaats boven San Javier in Murcia in het jaar 1962. De laatste waarneming gebeurde in 1995 bij Morón de la Frontera in Sevilla, Andalusië.

Na 1996?

Het is niet helemaal duidelijk wat er gebeurd is na het jaar 1995, het laatste jaar in het vrijgegeven rapport. Zijn de gegevens vanaf 1996 tot op heden dan nog opgesloten bij Defensie en worden deze niet vrijgegeven? Waren er geen waarnemingen meer in Spanje en laten de UFO’s Spanje links liggen? Er zijn nog veel vragen die beantwoord moeten worden, wellicht een werkje voor de Spaanse X-files en detectives Mulder en Scully – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Samen met de buren in omstreeks 2005 een gezien in Denia.. Dachten eerst aan sateliet, maar maakte paar bochten en verdween bliksemsnel richting noorden, zee. We hebben dit nergens vermeld omdat je dan voor gek verklaard wordt

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by