Sociaal contact zonder mondkapje verboden in Murcia en andere coronaregels

Sociaal contact zonder mondkapje verboden in Murcia en andere coronaregels
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – Het aantal besmettingsgevallen in de autonome regio Murcia is in snel tempo gestegen en daarom heeft de regionale overheid opnieuw besloten de corona-maatregelen aan te scherpen. Een van de meest opvallende is het altijd verplicht gebruiken van het mondkapje, bij elk sociaal contact, zowel thuis als op straat terwijl alleen samenwonenden nog bijeen mogen komen.

Vanaf donderdag 14 januari moet iedereen in de autonome regio Murcia altijd een mondkapje dragen. Dat betekent bij alle sociale contacten moet een mondkapje gedragen worden. Het dragen van een mondkapje is in principe al sinds de zomer van 2020 verplicht in heel Spanje maar deze maatregel is in Murcia nu aangescherpt.

Alle bijeenkomsten van niet samenwonenden zijn verboden, zowel op straat als thuis in privésfeer en in de personenwagen waarin je dus niet zomaar iemand meer mag meenemen. Alleen bijeenkomsten en samenkomsten tussen personen die samenwonen zijn vanaf donderdag nog toegestaan in Murcia, zowel binnens- als buitenshuis.

Er zijn enkele uitzonderingen zoals alleenwonenden die bij een andere groep samenwonende betrokken kunnen worden, stelletjes die niet samenwonen maar wel continue of veel samen zijn of minderjarigen die niet bij een of beide ouders wonen.

Deze extreme corona-maatregel wordt genomen omdat 76% van de besmettingen plaatsvindt in de familiesfeer en tussen vrienden bij personen tussen 17 en 40 jaar oud. Er is een enorme stijging wat betreft besmettingen waargenomen in Murcia na de feestdagen wat dus inhoudt dat men zich niet heeft gehouden aan de regels.

Coronaregels

Eerder deze week werden andere corona-maatregelen van kracht zoals de lokale lockdowns in 36 van de 45 gemeenten die de regio Murcia heeft. In deze 36 gemeenten moeten de bars en restaurants gedurende 14 dagen dicht maar mogen ze wel open zijn voor de service van take away en delivery.

Het gaat om de gemeenten: Moratalla, Fortuna, Abanilla, Jumilla, Mula, Caravaca de la Cruz, La Unión, Ricote, Yecla, Albudeite, Santomera, Lorquí, Villanueva del Río Segura, Murcia, Las Torres de Cotillas, Cartagena, Molina de Segura, Alguazas, Pliego, Blanca, Lorca, Los Alcázares, Campos del Río, Cieza, San Pedro del Pinatar, Bullas, Torre Pacheco, San Javier, Águilas, Abarán, Ulea, Alcantarilla, Ceutí, Fuente Álamo, Cehegín en Archena

De gemeenten Aledo, Alhama, Beniel, Calasparra, Librilla, Mazarrón, Ojós, Puerto Lumbreras en Totana hebben niet te maken met de sluiting van de horeca waar de terrassen voor 75% open mogen zijn en winkels voor 50%. 

De hele autonome regio Murcia heeft een regionale lockdown en de 36 gemeenten hebben een lokale lockdown wat dus betekent dat niemand de regio en de 36 dorpen in of uit mag reizen.

De avondklok werd ook vervroegd van 23.00 naar 22.00 tot 6.00 uur.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.