skip to Main Content
Medewerker bar in Gijón aangehouden voor vergiftiging collega’s en klanten

Medewerker bar in Gijón aangehouden voor vergiftiging collega’s en klanten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIJÓN – In de Asturiaanse stad Gijón heeft de politie een 55 jarige man aangehouden op verdenking van het vergiftigen van de eigenaren, collega’s en klanten van een bar in de wijk Cimadevilla. Volgens de media zijn er tien klanten, twee personeelsleden en de eigenaren ziek geworden na zoals nu blijkt een vergiftiging in het eten.

De 55 jarige verdachte werkte in de keuken van de bar El Lavaderu en wordt er nu van verdacht het product Colme in het eten te doen. Dit product wordt onder andere gebruikt bij alcoholverslaving en kan bij teveel gebruik zorgen voor overgeven, duizeligheid en zelfs hardkloppingen.

Eigenaren

De aanhouding vond plaats op 4 februari maar werd nu pas vermeld in de diverse media en zelfs op de tv journaals. De medewerker kon worden aangehouden dankzij de actuele eigenaar van de bar die in oktober 2012 al een melding deed bij de politie. Hij vond het onder andere erg vreemd dat zowel hij als zijn vrouw, twee medewerkers en diverse klanten ziek werden maar de verdachte niet.

Dode kok

De huidige eigenaren namen enkele jaren geleden de bar over waarin de verdachte al zeven jaar werkte als kok en keukenhulp. De oude eigenaren hebben inmiddels ook bevestigd dat zij regelmatig ziek waren. Het toeval wil dat op 20 mei 2011 de toenmalige kok aan een hartstilstand overleed in het restaurant. De politie heeft toen geen verder onderzoek gedaan aangezien alles erop leek dat het om een natuurlijke dood ging. Nu gaat men toch onderzoeken of de dood van de kok veroorzaakt is door de vergiftiging door de verdachte – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken