skip to Main Content
Belgen maken gebruik van Puigdemont tijdens carnavalsoptocht in Aalst

Belgen maken gebruik van Puigdemont tijdens carnavalsoptocht in Aalst

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Iedereen weet inmiddels wel dat de afgezette en voor de Spaanse justitie gevluchte ex-regiopremier Carles Puigdemont samen met de tevens gevluchte ex-ministers Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret en Lluís Puig in België verblijft in de hoop dat ze daar een “Catalaanse regering” kunnen vormen. Tijdens het carnavalsfeest in de gemeente Aalst (Alost in het Spaans) heeft men Puigdemont gebruikt tijdens de carnavalsoptocht.

Voor een publiek van meer dan 80.000 personen werd de spot gedreven met Carles Puigdemont waarmee de Vlamingen, althans diegene die deze stunt bedacht hadden, aangeven dat ze het gehad hebben met de afgezette Catalaanse regioleider en de Vlaamse collega’s van de N-VA, aldus het artikel in El Confidencial en de Catalaanse krant El Nacional.

Maar men kan het ook zien als iets wat actueel is, zowel in Vlaanderen als in Catalonië en Spanje, net zoals de aanwezige Trump en Noord Koreaanse leider. Op een praalwagen staat een persoon die dankzij de pruik, bril, sjaal en jas verdacht veel op de echte Puigdemont lijkt voor een tiental microfoons een toespraak te houden. Rondom de nep-Puigdemont is de tekst NCA te lezen wat een verwijzing is naar het N-VA wat Nieuw-Vlaamse Alliantie betekent en de NCA staat voor Nieuw-Catalaanse Alliantie.

Daarbij staan ook de namen van de N-VA politici geschreven (met foto) alsof het een verkiezingscampagne is maar dan op Spaanse wijze. Dat wil zeggen Jan Jambon is in het Spaans Juan Jamón geworden en Theo Francken heeft men vertaald naar Theo Franco.

Naast de praalwagen liepen diverse ruiters met neppaarden en lansen in kleding gekleurd in de Catalaanse vlag. De Catalaanse separatistische vlag genaamd esteladas waren ook aanwezig maar de grote witte ster werd vervangen door een witte wolk met regen.

Overigens was Puigdemont niet de enige Spaans/Catalaans politicus die aanwezig was in de carnavalsoptocht. Ook de Spaanse minister-president Mariano Rajoy was van de partij op een praalwagen die de naam La Voz España had gekregen. Op die paalwagen was Rajoy gekleed in een flamenco jurk te zien en Puigdemont in gevangeniskledij.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Zeg, met carnaval in Aalst wordt met iedereen de spot gedreven, mag het misschien eens, dat is daar een traditie van vele jaren ……

 2. Jammer maar helaas dat het in 2018 nog steeds binnen de EU een puinhoop is carnaval of geen carnaval de harde waarheid. ! De EU in verval jammer hoor dat de verdeeldheid hoogtij viert. Ik ben voor vooruitgang met gezond verstand . Samenwerking onderling , een betere toekomst voor iedereen die het verdienen de armoede de wereld uit en de slechte dwarsliggers voorgoed er uit. Een visie die echt wat neerzet . Zo te zien is dat niet mogelijk bij de zogenaamde hoge heren die het goede voorbeeld moeten geven. Dus is het wachten op nog meer ellende en dat irritante geweld wat elke keer de kop op steekt. Wat een beroerde primitieve toestanden. Waardeloos. Geen mensen maar beesten. Die het wel goed willen doen worden opgepakt en verdwijnen uit het straatbeeld. Hard werken en een trap na krijgen. Gaat niet goed komen eens breekt de pl…..ris uit.

 3. al goed dat AALST in Belgié ligt als je zulke carnaval stoet in Spanje zou doen is de gevangenis in spanje te klein dat weet ik 1000 procent zeker

  1. Onzin, Rajoy bijvoorbeeld wordt maar al te vaak belachelijk gemaakt en dat mag in een democratie waar men vrije meningsuiting heeft. Daarnaast zijn er dit jaar in Spanje met carnaval aardig wat Puigdemont pakjes verkocht, iets wat ook gewoon mag in Spanje. Politici worden tijdens het carnaval flink in de zei gezet in Cádiz of tijdens de Fallas verbrand in Valencia, geen probleem. Op televisie is het ook vaak genoeg te zien dat politici worden aangepakt, dat hoort bij het vak en dat mag in een democratie. Maar, alles heeft zijn grenzen, iemand dood wensen bijvoorbeeld mag weer niet en dat is ook wel logisch.

  2. Ikke, komt niet zo vaak in Spanje, maar de titel van het artikel klopt mooi heh.
   De Belgen, lees de NVA en andere rechtse rakkers, maken zeker gebruik van Puigdemont!…ze spannen hem voor hun karretje….en tijdens de carnaval zetten ze hem erop hahaha.
   Alles met als doel om eens te testen of het der P. lukt wat de Vlamingen maar niet lukt, namelijk zich afscheiden….

   En de redactie heeft helemaal gelijk…Ikke denkt dat het hier in Spanje een 2de Noord-Korea is of een China, maar het is een vrij land en men maakt grappen over alles en iedereen en zeker ook over Rajoy, al vraagt die er ook wel heel erg om hoor hahaha.

   Maar beste ¨Ikke¨ als je dit soort dingen hier neerzet of waar dan ook, dan moet je toch echt ff nadenken voor je op de knop drukt, want het carnaval is ervoor om anderen voor schut te zetten…maar jij zet jezelf hier goed te kakken met zo´n reactie….!
   Als het je doel was dat niemand je serieus zou nemen, nou, das gelukt hoor

  3. Ikke, als ik die kommentaren lees, denk daar heb je hem weer
   Met zijn onzinnige kommentaar, probeer eens iets verstandigs
   Te zeggen, en als dat niet lukt,schrijf dan niet zo,n onzin
   Spanje, misschien is het nog niet doorgedrongen een democratie en geen dictatuur

 4. Met carnaval word met iedereen de spot gedreven dit moet kunnen lachen en plezier maken heeft niets met politiek te maken. Ik vind het nog raar dat er nergens klacht komt tegen vuile janetten want heden ten dage moet men van niets meer schrikken.

  1. Dat met politieke personen de spot wordt gedreven klopt, dat doet men in het Hollandse ook. Maar dat het niet serieus genomen moet worden is maar ten dele waar. Het is natuurlijk wel een graadmeter van hoe het gewone volk over een politicus denkt. Het zijn nl. wel altijd díe figuren die op de één of ander manier de aandacht hebben weten te trekken en onderwerp zijn van controversie waarmee nu de spot wordt gedreven. Het ‘lijdend’ voorwerp in deze mag gerust de boodschap tot zich nemen en eens nadenken over hoe met over hem denkt. Want de boodschap, ‘au-serieus’ of niet, is meestal geen positieve….

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken