skip to Main Content

Sneeuw, hagel, regen en kou nemen bezit van de Canarische Eilanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CANARIAS – (Hans Camps) Op de bergtoppen van Gran Canaria, La Palma en Tenerife is sneeuw en hagel gevallen. Temperaturen onder 0 graden Celsius; afgesloten wegen naar de top van de Teide, het keteldal van de Taburiente en de Pico de Las Nieves;  files in het hooggebergte van Gran Canaria; plaatselijk gladde wegen met slipgevaar en zware regenbuien in veel plaatsen op de Canarische Eilanden zijn het voornaamste nieuwsfeit van zondag  (13 maart 2011) met een lagedrukgebied over de gehele Archipel. Ook op Fuerteventura heeft het geregend, net als op Lanzarote, waar het in Yaiza zelfs heeft gehageld.

Op Gran Canaria, bijvoorbeeld, daalde de temperatuur tot 0 graden, een feit wat niet heeft verhinderd, dat veel eilandbewoners op deze zondag hun auto pakten en naar de bergtoppen zijn gereden voor winters vertier in de sneeuw. Dit, met files tot gevolg op de wegen naar het hooggebergte, vooral bij Los Llanos de la Pez, waar het verkeer helemaal vast kwam te zitten tegen het middaguur, voor dat de weg werd afgesloten.

Vanaf dinsdag neemt de kans op neerslag af en vanaf vrijdag 17 maart 2011 keert in het weekeinde het zomerse weer terug op de Gelukzalige Eilanden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend