skip to Main Content
Murcia, een stuk Spanje zonder make-up, gewoon lekker puur

Murcia, een stuk Spanje zonder make-up, gewoon lekker puur

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

murcia1a

Onlangs zijn er artikelen in het tijdschrift “España y Más” en de krant AD verschenen over de ongerepte stranden en eeuwenoude steden in de regio Murcia. Ik kan ze alleen maar gelijk geven; een stuk zonnige kust zonder massa toerisme.

Spanje is altijd ons favoriete vakantie land geweest. Voordat we een huis in Murcia kochten, hebben we veel in Spanje gereisd. Altijd weg van het massa toerisme en proberen de authentieke Spaanse sfeer te proeven. Onze ideale vakantie combinatie is wandelen in de bergen, lekker eten in lokale restaurants en levendige Spaanse steden bezoeken. Tot 2 jaar geleden heb ik nooit iets bijzonders over Murcia gelezen of gehoord. Destijds zochten we een huis dat makkelijk aan te vliegen is vanuit Nederland en het klimaat moet in de winter ook aangenaam zijn om naar toe te gaan. Iemand gaf ons Murcia als tip, maar ik had echt mijn twijfels. Is het daar niet saai… en hebben ze daar wel mooie bergen om te wandelen? In december 2010 hebben we onze voeten voor eerst op Murciaanse bodem gezet. Het was prachtig zonnig weer. De kust Costa Cálida maakt zijn naam waar: warme kust, zelfs in december. We hebben heerlijk in de zon op een vlonder geluncht bij Mar Menor. De sfeer was zo ontspannen en zo puur Spaans. We waren gelijk verkocht zonder een huis gezien te hebben 🙂

Inmiddels zijn we uiteraard regelmatig in Murcia geweest. We genieten van de pretentieloze sfeer. Saai…? Gelukkig is daar geen sprake van! Er is altijd voldoende te doen en te beleven. Buiten de maanden juli en augustus is het daar altijd heerlijk rustig terwijl alle winkels, restaurants en cafés gewoon open zijn. Hier zijn enkele favoriete plekken van ons:

Regio park Calblanque: Dit is een schitterend natuurpark met ongerepte mooie stranden zonder voorzieningen. We komen hier graag om te zwemmen in de zomer en om te wandelen in de rest van het jaar. Ik voel me altijd bevoorrecht om hier te mogen zijn; het paradijs is zo dicht bij ons.

Mar Menor is de grootste lagune van Europa, gescheiden van de Middellandse zee door de landtong La Manga del Mar Menor. De lagune is niet meer dan 7 meter diep en daardoor zeer geliefd bij families met jonge kinderen en beginnende watersporters. Op een windstille dag lijkt de Mar Menor als een grote spiegel. Het is een prachtig beeld met de weerspiegeling van La Manga del Mar Menor in de verte. Het heeft bijna iets onwerkelijks.

Cartagena & Murcia: Beiden zijn heel historisch met vele musea. Havenstad Cartagena is een mooi voorbeeld van harmonie tussen oud en nieuw naast elkaar. Het Romeinse amfitheater is prachtig en ook het moderne onderwater-archeologie museum ARQUA is een aanrader. Geen wonder dat Cartagena steeds populairder is geworden bij de cruiseschepen.

Last but not least: wandelen in de bergen! Siera Espuña en Rícote vallei zijn twee paradijzen voor de wandelaars. We zijn daar al vele malen geweest, maar we hebben nog al lang niet alle routes gelopen.

Binnen korte gaan we weer naar onze huis in Murcia. Dit keer willen we ook één van de drie D.O. wijngebieden in Murcia bezoeken en wijnproeven bij de wijnmakers.

Wil je ook Murcia ontdekken? Kijk dan een keertje op onze website. We hebben inmiddels veel foto’s, video’s, wandelroutes en interessante links over onze geliefde Murcia verzameld. Maar er zal vast nog meer informatie komen: Cornerlaluz

Ontspan, geniet en ontdek Murcia!

Website: www.cornerlaluz.com
E
mail: social@cornerlaluz.com

 

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken