Er zijn in Spanje nog steeds 5.529 vermisten

Er zijn in Spanje nog steeds 12.330 vermisten
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Begin maart was de internationale dag van vermissing waarop het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Spanje gebruik maakte om gegevens bekend te maken. Volgens het rapport wordt er in Spanje nog steeds gezocht naar 5.529 personen en heeft men rond de 3.000 lichamen in bewaring waarvan de identiteit niet vastgesteld kan worden.

In het Spaanse administratie systeem genaamd Personas Desaparecidas y Restos Humanos sin identificar (PDyRH) stonden op 31 december 2019 nog steeds 5.529 personen geregistreerd die als vermist zijn opgegeven en nog niet zijn gevonden. Dat zijn veel personen maar is 7% van het totaal van vermissingen dat oploopt naar 202.529 personen van 2010 tot en met 2019.

Volgens het rapport (PDF) zijn de meeste vermissingen opgegeven in de autonome regio’s Andalusië en de Canarische Eilanden en op provinciaal niveau de provincies Cádiz, Granada en Almería met meer dan 30 vermissingen per 100.000 inwoners.

Van de 5.529 personen die nog steeds vermist zijn in Spanje waren er 1.521 minderjarig op het moment van verdwijning. Daarnaast blijkt dat het merendeel van de vermissingen (64,7%) personen zijn met de Spaanse nationaliteit zijn en slechts 35,3% van de 5.529 personen een buitenlandse nationaliteit hebben..

Van het totaal aantal vermisten van 5.529 personen zijn er 4.221 mannen (9.202 buitenlanders) vermist, 1.248 vrouwen (624 buitenlanders) en 60 (29 buitenlanders) waarvan het geslacht niet bekend is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.