skip to Main Content
Burgemeester van Granada gearresteerd voor corruptie maar weer vrijgelaten

Burgemeester van Granada gearresteerd voor corruptie maar weer vrijgelaten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

hurtado1aGRANADA – De PP burgemeester José Torres Hurtado werd woensdagochtend in zijn woning door 14 agenten gearresteerd. Meteen na de arrestatie werd een huiszoeking gedaan waarbij ook het kantoor van de burgemeester op het stadshuis werd onderzocht. De burgemeester werd aangehouden op verdenking van fraude en corruptie in zijn stad. Later diezelfde dag werd hij weer vrijgelaten maar moet hij 12 mei voor de rechter verschijnen.

De PP burgemeester José Torres Hurtado werd samen met de wethouder van stadplanning Isabel Nieto gearresteerd op verdenking van belastingontduiking en corruptie. De agenten van de speciale politie-eenheid zochten bij de burgemeester thuis en op het gemeentehuis naar bewijzen van omkoping. Daarnaast is men er van overtuigd dat er herclassificeringen hebben plaatsgevonden op verschillende stukken grond in de stad waardoor er gebouwd kon worden.

Niet veel later diezelfde dag werd de burgemeester weer vrijgelaten maar zal hij zich op 12 mei voor de rechter moeten verantwoorden. De PP aarzelde geen moment en heeft hem geschorst, iets wat toch wel weer vreemd is want diezelfde snelle actie wordt niet ondernomen in andere gevallen van vermoedelijke fraude of corruptie.

Hurtado denkt er echter niet over na om zijn positie als burgemeester op te geven voor iets wat hij naar eigen zeggen niet gedaan heeft. Hijzelf vond het hele gebeuren dan ook meer een spektakel en circus dan iets ernstigs. Hurtado is sinds 2003 burgemeester van de stad Granada – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken