skip to Main Content
Salou krijgt in mei weer te maken met de Franse Spring Break

Salou krijgt in mei weer te maken met de Franse Spring Break

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Van 25 tot en met 28 mei zal Salou weer op zijn kop staan als de honderden Franse jongeren de badplaats overnemen voor hun traditionele Spring Break. Het gaat hier om enkele dagen feesten, zuipen, nog eens feesten en nog meer zuipen. Er zijn ook excursies gepland zoals boottrips, een tour naar Barcelona en nieuw dit jaar Ferrari Land maar uiteindelijk gaat het maar om twee dingen: feesten en zuipen. In 2016 werd het Karibean Spring Break zogenaamd afgelast maar vond deze gewoon doorgang onder een andere naam.

Nu heeft de oude Karibean Spring Break definitief een nieuwe naam gekregen en wordt deze gepresenteerd als FunBreak. Eigenlijk gaat het om niets anders dan een week, of eigenlijk meer enkele dagen tussen 25 en 28 mei, dat de badplaats aan de Costa Dorada volloopt met Franse jongeren die hier naar toe komen om een leuke tijd te hebben na een periode van examens etc.

Het vreemde is echter dat de gemeente Salou het Britse Saloufest welke gedurende jaren georganiseerd werd, dankzij de zogenaamde slechte reclame voor Salou, dit jaar werd geannuleerd maar dat een FunBreak uit Frankrijk nu wel doorgang mag vinden. Vorig jaar werd ook het Karibean Spring Break geannuleerd maar werd het gewoon onder een andere naam gehouden in Salou. Het grootste verschil tussen het Britse studentenfeest en het Franse feest is dat er bij het Saloufest duizenden jongeren naar Salou kwamen die, mede dankzij de verkleedpartijen, behoorlijk aanwezig waren (maar eigenlijk nooit veel problemen veroorzaakten) terwijl er bij het Franse feestje slechts enkele honderden jongeren naar Salou komen en over het algemeen rustiger zijn.

SpringBreak Salou 2016 – Official AfterMovie from Funbreak on Vimeo.

De Franse studenten die mee willen doen dit jaar met het FunBreak feestje moeten 359 euro betalen, in het geval van jongens want meisjes betalen slechts 339 euro voor een driesterren hotel, volpension en de busreis. Wil de Franse student in een appartement verblijven dan betalen jongens 219 euro en meisjes 199 euro. Met andere woorden, door lagere prijzen te hanteren voor de meisjes hoopt de organisatie dat er ook meer komen waardoor de jongens ook weer boeken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Vindt je het gek van die Britten? Dat tuig slaat alles kort en klein. Aan de Franse jongeren nu de eer om te bewijzen dat zij geen ééncelligen zijn. We wachten het rustig af.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken