skip to Main Content

Privatiseringen voor 1,8 miljard euro in Catalunya

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) De regionale regering van Catalunya kondigde heeft vrijdag besloten de rust op de financiële markten te helpen herstellen door voor een bedrag van 1,85 miljard euro te gaan bezuinigen.

Door vergaande privatiseringen wil Mas dit resultaat bereiken. Mas kwam met dit bericht nadat het kredietratingbureau Moody’s maandag aan de internationale investeerders heeft laten weten dat Catalonië de fiscale doelstellingen van de centrale overheid waarschijnlijk niet zal kunnen halen.

Via een videoconferentie deelden de economisch verantwoordelijken van de autonome deelstaat aan 321 investeerders mee dat er een besparing van 10% volgt middels privatiseringen die gedurende de komende 4 jaar geleidelijk zullen worden ingevoerd.

Waterbedrijf

Onroerend goed en diverse publieke bedrijven zullen worden verkocht. Ondanks dat er nog niets officieel is bevestigd lijkt het te gaan om de uitvoerende bedrijven van de tunnels Vallvidrera en Cadí, het waterbedrijf van Barcelona-stad en omliggende gemeenten en aandelen in diverse Catalaanse industriële bedrijven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend