skip to Main Content
Nederlanders en Belgen grootste groep toeristen in voorjaar op Ibiza

Nederlanders en Belgen grootste groep toeristen in voorjaar op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Het Spaanse eiland Ibiza is tot aan de maand april het meeste bezocht door Nederlandse en Belgische toeristen. Het toerisme uit deze landen is met 62% gestegen ten opzichte van vorig jaar waarbij er gedurende de eerste vier maanden 41.400 Nederlanders en Belgen naar Ibiza kwamen. Dat is veel meer dan de 28.100 Britten, 21.400 Duitsers en 21.000 Italianen.

In de krant Diario de Ibiza schrijft men over het “Verliefd op Ibiza” effect, refererend naar de bioscoop film en tv-serie over het eiland. Of de stijging van 62% aan toeristen uit Nederland en België daarmee te maken heeft is niet bewezen maar feit is dat er vanaf Rotterdam en Eindhoven 41.407 Nederlanders naar Ibiza zijn gevlogen, een 16.000 personen meer dan gedurende dezelfde periode in 2016.

Grootste groep

In 2016 steeg het aantal Nederlanders overigens ook al met 37% ten opzichte van het jaar daarvoor in 2015. Dit jaar echter zijn het de Nederlanders die nu bekend staan als grootste groep buitenlandse toeristen tussen begin januari en eind april. Buiten de bioscoopfilm en tv-serie kan het ook zo zijn dat het feit dat het Corendon hotel de hele winter open is geweest ervoor gezorgd heeft dat er meer Nederlanders naar Ibiza kwamen gedurende de eerste vier maanden van dit jaar.

Er kwamen dus 41.407 Nederlanders en Belgen naar Ibiza wat er 13.300 meer zijn dan de Britten, 20.000 meer dan de Duitsers, 20.000 meer dan de Italianen en 32.000 meer dan de Fransen. April was daarbij de maand met de meeste toeristen. In es Codolar arriveerden in die maand 32.794 Nederlanders en Belgen, een 49,75% meer dan in 2016.

Zomer

Tot het einde van April waren het dus de Nederlanders en Belgen die het meeste naar het eiland Ibiza kwamen maar nu het zomerseizoen is begonnen zullen deze verhoudingen wel veranderen en worden het de Britten, Fransen en Italianen die het eiland gaan overnemen. De vraag is of de Nederlanders en Belgen in het naseizoen, wanneer het eiland weer kalm en rustig is geworden, weer de grootste groep internationale toeristen zullen zijn.

Woningen

Feit is echter dat Ibiza erg populair is in Nederland en België. Dat is niet alleen te merken aan de hoeveelheid toeristen die naar het eiland zijn gekomen maar ook aan de hoeveelheid woningen die gekocht worden op het oude hippie eiland. Vliegtuigen uit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zitten dan ook bijna het hele jaar propvol wat aangeeft dat de Nederlanders “Verliefd zijn op Ibiza”, net zoals in de film en tv-serie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Kuddegedrag. Als je niet op Ibiza komt, hoor je er niet bij.
  Maar ze worden er getild bij het leven met die absurde prijzen daar.
  Vooral blijven gaan lui, want je wilt “er tenslotte bij horen”?

 2. Ja, waar zijn ze nu zo verliefd op ?
  Omdat men dan denkt dat ze ook een beetje een BNer zijn ?
  Het eiland vergeleken met andere eilanden heeft weinig te bieden,
  natuurlijk heeft het mooie baaien, maar verder is het een kaal eiland.
  Trouwens als “iemand” een echt bekend persoon is, gaat men niet op Ibiza wonen…………eerder op Mallorca.

  1. En jij woont zeker in Nederland.

   Altijd maar zeiken en wat hebben te melden.

   Mensen komen er dus graag.

   En niet omdat er bekende Nederlanders komen.

   Die kom je in Amst ook tegen

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken