skip to Main Content
Eerste nest van Aziatische hoornaar wespen gevonden in centrum Barcelona
123rf

Eerste nest van Aziatische hoornaar wespen gevonden in centrum Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Aziatische hoornaar nest gevonden in Barcelona

123rf

BARCELONA – Medewerkers hebben in de binnentuinen van het historische Universiteitsgebouw in Barcelona een nest gevonden met daarin tientallen Aziatische hoornaar wespen. Het gaat om het eerste nest van deze gevreesde “killerwesp” ofwel avispa asesina in de Catalaanse hoofdstad. In de gemeente Vallirana in de Baix Llobregat regio nabij Barcelona werden ook diverse exemplaren van de “avispa asiática” gezien nabij een container.

Het nest van de Aziatische hoornaar werd door een medewerker van de universiteit ontdekt waarna meteen de gemeentelijke plantsoenendienst werd gebeld die meer gespecialiseerd zijn in het weghalen van wespennesten. Eenmaal ter plaatse constateerde men dat het om een klein nest ging waar nu nog tussen de 12 en 17 wespen inzaten en werd besloten dat de brandweer erbij moest gaan komen.

Het is de eerste keer dat de Aziatische hoornaar in Barcelona gezien wordt aangezien de meeste killerwespen tot nu toe gezien werden in de regio’s langs de Atlantische Oceaan en niet aan de Middellandse Zee. Er waren wel al exemplaren van de avispa asiática gezien op de Balearen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. En dan een foto erbij plaatsen van een nuttige veldwesp.
  Juiste info kan toch mooi zijn maar niet voor elke journalist weggelegd blijkbaar.

 2. Vorige week deze Aziatische hoornaar al dood gevonden in ons zwembad in Javéa!

  1. Als het een wesp was als op de foto bij het artikel was het geen aziatische hoornaar.
   Dit is een gewone veldwesp.
   Ook wordt de Europese hoornaar veel verward met de aziatische. ?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken