skip to Main Content
Aantal door bosbranden verwoeste natuur nu al meer dan vorig jaar in Spanje

Aantal door bosbranden verwoeste natuur nu al meer dan vorig jaar in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Zoals van te voren verwacht heeft Spanje dit jaar ook weer veel te maken met bosbranden waarbij er tot nu toe alweer meer dan 64.000 hectare natuur verwoest is door het vuur. Het gaat daarbij om de cijfers tussen 1 januari en 31 juli van dit jaar waarbij het aantal verwoeste natuur het hoogste is sinds 2012 toen er in dat jaar jaar maar liefst 150.000 hectare natuur verwoest werd. De 64.000 hectare natuur die door branden verwoest werden is vier keer meer dan de 16.417 hectare natuur in dezelfde periode in 2016.

Er hebben gedurende de zeven maanden van dit jaar 8.785 bos- en natuurbranden plaatsgevonden waarvan er 5.181 kleiner waren dan 1 hectare verwoeste natuur en er 3.604 branden waren waarbij meer dan 1 hectare verwoest werd. Er vonden tot nu toe dit jaar 13 grote bosbranden plaats waarbij meer dan 500 hectare natuur werd verwoest. Iets meer dan helft van de bosbranden vond plaats in het noordwesten van Spanje, een 32% in het binnenland van Spanje, 14,7% langs de Middellandse Zee en 0,51% op de Canarische Eilanden.

Bijna heel Spanje is al het hele jaar in staat van paraatheid vanwege bosbranden en gedurende de warme en droge zomermaanden neemt het gevaar op bosbranden alleen maar toe. Helaas is het merendeel van de branden in Spanje aangestoken of ontstaan door onzorgvuldigheid van de mensen. Slechts een klein deel van de bos- en natuurbranden ontstaat op natuurlijke wijze zoals door blikseminslag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. zou dat echt zo zijn dat het allemaal branden zijn die ontstaan door de “natuur” of “van de toeristen”?
  soms gebeuren er heel rare dingen waarvan we de waarheid jaren later te weten komen
  beschuldig hier niemand maar ben er toch niet heel gerust in!
  jullie ook niet? of is dat weer een stap te ver gedacht?
  laat maar komen…..

  1. Hier hoef je geen toeristen bij te halen hoor. Als een brand ontstaat door toedoen van de mens is dat in veel (maar niet alle) opzettelijk en niet per ongeluk. Toeristen hebben hier niets mee te maken (al kan het natuurlijk altijd wel eens gebeuren). Noel …. Spanje is meer dan toeristen en toerisme, dat moet jij toch weten 😉

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken