menu: rubrieken, zoeken & meer

Lokale avondklok in 68 gemeenten Valencia regio verlengd tot 6 september

Lokale avondklok in 68 gemeenten Valencia regio verlengt tot 6 september
Beeld: Twitter

Lokale avondklok in 68 gemeenten Valencia regio verlengd tot 6 september

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het regionale hooggerechtshof van de Valencia regio heeft de regionale overheid toestemming gegeven om de lokale avondklok te verlengen tot maandag 6 september. Dat wil zeggen dat 68 gemeenten met meer dan 5.000 inwoners in de provincies Valencia, Alicante en Castellón vanaf maandag 16 augustus tot maandag 6 september een avondklok hebben tussen 1.00 en 6.00 uur en een maximale groepsgrootte van 10 personen.

De nieuwe periode met de lokale avondklok in de Valencia regio geldt van maandag 16 augustus tot maandag 6 september waardoor deze eindigt in de 68 getroffen gemeenten na de Las Fallas feesten die nu gepland staan voor 1 tot en met 5 september en dat is een gevoelig thema omdat deze bekende regionale feesten al met anderhalf jaar zijn uitgesteld.

Op dit moment en tot maandag 16 augustus geldt al een avondklok in 77 gemeenten maar dat worden vanaf maandag 16 augustus en tot maandag 6 september 68 gemeenten, negen minder. In eerste instantie was niet bekend om welke gemeenten het zou gaan maar dat is inmiddels wel bekend gemaakt.

In de provincie Alicante gaat het om 27 gemeenten: L’Alfàs del Pi, Alicante, Almoradí, Altea, Aspe, Benidorm, Calpe, Campello, Cocentaina, Dénia, Dolores, Finestrat, La Nucia, Monforte del Cid, Monóvar, Mutxamel, Novelda, Onil, Pedreguer, Pego, Santa Pola, San Vicente del Raspeig, Sax, Teulada, la Vila joiosa, Villena en Xàbia.

In de provincie Valencia gaat het om 32 gemeenten: Alboraya, Alcúdia de Crespins, Alfafar, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benigánim, Buñol, Canals, Cheste, Gandía, Godella, Guadassuar, L’Eliana, L’Olleria, Manises, Massanassa, Mislata, Montserrat, Picassent, Rafelbuñol, Requena, Riba-roja de Túria, Sagunto, Sueca,Torrent, Turís, València, Vilamarxant, Villanueva de Castellón en Xirivella.

In de provincie Castellón gaat het om 9 gemeenten: Alcalà de Xivert, Alcora, Benicarló, Benicasim, Castelló de la Plana, Oropesa del Mar, Peñíscola, Segorbe en Vall d’Uixó.