skip to Main Content
Veel waterschade na storm en wolkbreuk in Valencia

Veel waterschade na storm en wolkbreuk in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

regen-valencia1aVALENCIA – Zoals al eerder voorspeld zou het flink gaan regenen in veel delen van Spanje, ook in de provincie Valencia waar de storm voor veel schade zorgde. Er viel per vierkante meter meer dan 50 liter regenwater en dat in slechts 30 minuten. Hierdoor stonden de straten blank, liepen garages onder en kon men amper op straat rijden. Daarnaast zorgde de wind ervoor dat er veel bomen kapot waaiden.

Volgens de Spaanse weerdienst AEMET is er per vierkante meter 52,5 liter regenwater gevallen in een storm die amper 30 minuten duurde. Het was volgens veel getuigen een van zo’n typische zomerstormen waarbij er in korte tijd veel water uit de hemel valt en alles onderloopt. Daarnaast waren er veel harde windstoten waardoor er schade ontstond aan veel bomen en enkele daken.

Gelukkig raakte er niemand gewond bij deze storm maar kreeg de 112 noodlijn toch veel telefoontjes van mensen die hulp nodig hadden. De brandweer en nooddiensten moesten dus ook veel er op uit trekken om hulp te bieden. Het is de eerste keer in lange tijd dat het weer eens regent in Valencia en daarnaast op veel andere plaatsen in Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken