skip to Main Content
Het derde Internationale kunst Symposium “LUZ” in Competa tussen 14 en 21 oktober

Het derde Internationale kunst Symposium “LUZ” in Competa tussen 14 en 21 oktober

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Galeria Luz de la Vida organiseert dit jaar voor de 3de keer een Internationaal kunst Symposium “LUZ”. Voor diegene die dit concept nog niet kennen: het is een bij elkaar komen van kunstenaars om gedurende een periode allen aan het werk te zijn. Ze krijgen de gelegenheid om informatie, technieken en ideeën met betrekking tot hun gekozen beroep uit te wisselen en nieuwe vriendschappen te leggen. Het een publiek evenement wat betekent dat mensen welkom zijn om het proces van creëren gade te slaan en bovendien persoonlijk contact te maken met de kunstenaars.

Het symposium gaat 14 oktober van start om 12:00 uur we verwelkomen de 12 kunstenaars in de galerie. Ze zullen ieder over hun werk vertellen. De deelnemers zijn: Jesus Leguizamo uit Colombia, Lara Steffe uit Italie, Zaman Jassim uit Saoedi Arabie, Akhsar Esenov, Rusland, David Noalia uit Spanje, Poonam Chandrika Tyagi uit India, Saad Nazih uit Marokko, Sidsel Brix uit Denemarken, Tanja Eijgendaal uit Denemarken, Anne Grigoryan uit Armenie, Sahak Poghosyan uit Armenie en Katsiaryna Sumarava uit Belarus.

Er zal met acryl en olieverf geschilderd worden. Bovendien is er een fotografe bij en de Italiaanse deelneemster gaat hout bewerken, ze neemt haar eigen gereedschap zelfs per vliegtuig mee! Poonam uit India was er vorig jaar ook en maakte 2 prachtige kleurrijke en exotische schilderijen. Beide werken vonden een thuis in de omgeving van Cómpeta. De stijlen van werken gaan van abstract tot figuratief en alles daar tussen in. De Spaans David Noalia uit Sevilla, gaat met schildersezel, penselen en verf de straat op om op het canvas zijn impressie v/h dorp vast te leggen.

Zaterdag 14 oktober is de start, zondag is een excursiedag en van maandag 16 oktober tot en met vrijdagmiddag 20 oktober (tot 13:00) zijn ze aan het werk in de ‘Salon de Actos’ in het centrum van Competa. Dorpsbewoners, kunstliefhebbers en toeristen kunnen komen kijken hoe kunstenaars in hun eigen specifieke stijl hun kunst aan het creëren zijn. Het evenement geeft een groter begrip en inzicht in kunst en het creëren ervan. De kunstenaars, zullen vast ook geïnspireerd raken door de Spaanse cultuur, de Moorse architectuur van het bergdorp, de goede atmosfeer en de prachtige natuur van Andalusië. Lieuwke Loth is zelf kunstenares en runt tevens de galerie Luz de la Vida. Ze is enthousiast over dit soort evenementen en zet haar volle energie in om dit samenkomen van creatieve geesten te arrangeren.

De deelnemers werken op professioneel niveau en exposeren wereldwijd. Velen nemen vaker deel aan Symposia en hebben zo contacten gelegd met allerlei collega’s in de verschillende landen en de gelegenheid gehad om vele culturen en landen te leren kennen.

Al een tijdje op zoek naar een uniek kunstwerk van goede kwaliteit? De meeste kunstwerken zullen te koop zijn tijdens de tentoonstelling die gehouden wordt aan het eind van de week. Mocht u wat aankopen, dan ondersteunt u tevens dit mooie concept!

De feestelijke opening van de expositie is op zaterdag 21 oktober om 12:00u. in de Galeria Luz de la Vida. Fluitist Uwe zal zijn geluid erbij laten horen. De tentoonstelling loopt dan tot 3 december.

Uiteraard bent u van harte welkom om dit bijzondere evenement te komen mee maken!

Meer informatie en voor updates en het programma zie:
www.galerialuzdelavida.com
www.facebook.com/symposiumluz

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken