skip to Main Content
Uber vanaf nu ook in Valencia en binnenkort Alicante te boeken
Uber

Uber vanaf nu ook in Valencia en binnenkort Alicante te boeken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Valencia kan zich ook klaarmaken voor een strijd wat betreft de taxitarieven nu Uber ook in deze stad van start is gegaan. Valencia is de zesde Spaanse stad na Madrid, Barcelona, Sevilla, Córdoba en Málaga waar inwoners en bezoekers een Uber kunnen bestellen. Uber wil ook in Alicante en Elche beginnen met het aanbieden van de Uber-service maar inwoners en bezoekers daar moeten nog enkele weken wachten.

Uber is een internetonderneming die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer in verschillende landen waaronder ook Spanje. Het bedrijf verbindt via de mobiele app klanten in 67 landen met officiële taxichauffeurs, maar ook met privéchauffeurs.

In verschillende steden kwamen vorig jaar officiële taxichauffeurs in protest tegen de concurrentie door privépersonen die veelal niet over de vereiste vergunning, opleiding en veiligheidsvoorzieningen beschikken. Deze strijd is nog niet voorbij en ook de Spaanse centrale regering bemoeit zich hiermee.

Valencia

Uber is op dinsdag 15 januari om  8 uur ‘s-morgens met het aanbieden van de taxi-service begonnen in Valencia waarbij er binnenkort 200 voertuigen ter beschikking staan. De tarieven van een Uber zijn doorgaans zo’n 20% goedkoper dan die van een reguliere taxi.

Volgens Uber hebben in de Valencia regio gedurende 2018 meer dan 670.000 mensen de smartphone app gedownload en geprobeerd een Uber te bestellen, iets dat dus nog niet mogelijk was. Het geeft volgens Uber echter wel aan dat er veel vraag is naar de service van het internationaal bekende bedrijf.

Alicante?

Met name in de toeristische gebieden zoals aan de Costa Blanca was er veel animo voor de Uber-service dus het Amerikaanse bedrijf verwacht dat wanneer over enkele weken ook Alicante en Elche bij het aanbod van steden in Spanje worden toegevoegd, er veel gebruik gemaakt zal worden van de Ubers. Helemaal omdat deze twee laatste gemeenten te maken hebben met het vliegveld Alicante-Elche.

Licenties

In Spanje moeten de chauffeurs die rijden voor Uber een zogenaamde VTC-licentie hebben, autohuur met bestuurder. De ingebruikname van de Uber service in Madrid en Barcelona ging niet zonder slag of stoot en er werd meerdere keren gedemonstreerd op straat waarbij het ook tot gewelddadige conflicten kwam tussen taxirijders en Uber chauffeurs.

Voor de Uber gebruiker is de service makkelijk omdat deze via een smartphone app besteld kan worden en daarnaast meestal goedkoper is dan de normale taxi. Vanaf nu kan men dus ook gebruik maken van Uber als men in Valencia wilt rijden of naar het vliegveld wil.

Cabify

Uber is overigens niet de enige niet officiële taxi service die men kan boeken aangezien Cabify ook al aanwezig is in Valencia en ook Alicante. Daarnaast kan men ook altijd gebruikmaken van de blablacar service, iets dat niet helemaal hetzelfde is als Uber en Cabify maar iemand toch van A naar B kan brengen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Het los inhuren van een auto met chauffeur kon altijd al en is gewoon ieders vrije keuze geweest om dat te doen. Nu komt Uber ergens het via een app doen en staat iedereen op zijn achterste benen.
    Concurrentie is goed voor de consument, mits de voorwaarden dan wel voor iedereen gelijk zijn.

  2. Weg met deze verschrikkelijke bedrijven die zich aan veel wetten onttrekken waar de gewone taxichauffeur zich wél aan moet houden . Doe net als in Barcelona een verbod.

  3. Weg met deze verschrikkelijke bedrijven die zich asn veel wetten onttrekken waard de gewone taxichauffeur zich wél aan moet houden . Doe net als in Barcelona een verbod.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by