menu: rubrieken, zoeken & meer

Nieuwe corona-maatregelen Madrid regio

Nieuwe corona-maatregelen Madrid regio
Beeld: 123rf

Nieuwe corona-maatregelen Madrid regio

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De regionale overheid van de Madrid regio heeft vrijdag nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die vanaf maandag 18 januari van kracht worden. Twee grote veranderingen zijn dat de avondklok met één uur vervroegd wordt naar 23 uur en dat de horeca om 22 uur dicht moet, 2 uur eerder. 

Er is nog steeds geen sprake van een regionale lockdown in de Madrid regio maar worden wel gezondheidsdistricten en gemeenten gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het aantal corona positieven, corona-doden en ziekenhuisopnames inclusief de ic-patiënten is weer sterk aan het stijgen in de Madrid regio inclusief de Spaanse hoofdstad Madrid. Er wordt gesproken over 24.000 nieuwe positieven in een week tijd. Daarom is de regionale overheid genoodzaakt nieuwe corona-maatregelen aan te kondigen.

De nieuwe corona-maatregelen of beter gezegd veranderingen aan de reeds bestaande coronaregels zullen maandag 18 januari om 00.00 uur van kracht worden en gelden voor tenminste 15 dagen.

De avondklok wordt één uur vervroegd naar 23.00 tot 6.00 uur in plaats van de nu nog geldende 00.00 tot 6.00 uur.

De horeca bestaande uit bars en restaurants moeten vanaf maandag 18 januari om 22.00 uur sluiten. Dat is 2 uur eerder dan nu nog geldende 00.00 uur.

Verder zullen er vanaf maandag 18 januari 47 gezondheidsdistricten te maken krijgen met lockdowns . Dat geldt ook voor 19 gemeenten in de Madrid regio wat in totaal direct een effect heeft op 1.367.000 inwoners, 20% van de bevolking van de Madrid regio en 25% van de corona-gevallen. De inwoners van deze gebeiden mogen hun regio, wijk , district of gemeente niet verlaten.