skip to Main Content

Inwoner van Málaga opgepakt na stelen 4.000 Nintendo-accounts

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) In Málaga is een man opgepakt die verdacht wordt van het stelen van accountgegevens van vierduizend Nintendo-gebruikers. Tevens wordt de man verdacht van het chanteren van Nintendo.

Volgens diverse Spaanse media zou de man duizenden Nintendo-accounts hebben gehackt, maar het is onduidelijk wat voor accounts hier precies bedoeld worden, en over welke gegevens de verdachte beschikte. Na zijn actie heeft de man Nintendo beschuldigd van nalatigheid en dreigde hij de gegevens online te verspreiden. Wat de man precies van Nintendo eiste, is niet bekend.

De man werd opgepakt nog voor hij alle gegevens op het internet kon zetten, wel zou een deel al gelekt zijn. Nintendo heeft nog geen uitspraken gedaan over de zaak en kan geen commentaar geven, omdat het onderzoek van de Spaanse politie nog loopt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend