skip to Main Content
Benidorm was het scenario voor 95 filmopnames in 2017

Benidorm was het scenario voor 95 filmopnames in 2017

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De kustplaats Benidorm aan de Costa Blanca is niet alleen populair bij de vakantiegangers en overwinteraars maar ook bij de film-, tv- en reclamemakers. Gedurende 2017 werden er in en rondom de stad 95 opnames gemaakt voor films, televisieseries en reclames, een stijging van 12% ten opzichte van 2016. Veel van deze opnames waren nationaal maar er was ook veel internationale interesse.

De verantwoordelijke voor de Film Office van de gemeente Benidorm was erg positief over de vele opnames in de stad. Volgens deze instantie hebben de 95 opnames de gemeentekas meer dan 3 miljoen euro opgeleverd, werden er 75 technische mensen en bijna 3.000 figuranten ingehuurd en werden er 150 contracten getekend met lokale bedrijven. Daarnaast werden er 8.700 hotelovernachtingen gecontracteerd en werden er gedurende 350 dagen opnames gemaakt in en rondom Benidorm.

Opnames

Het gaat hierbij dan voornamelijk om filmopnames, opnames voor televisieseries, opnames voor reclamespots en fotoreportages. De meeste van deze opnames waren voor de nationale markt bedoeld maar er was ook internationale interesse zoals de opnames voor reclamespots voor Coca Cola, H&M, El Corte Inglés, Audi, Mercedes, Citroën (Mehari), de in Groot Brittannië populaire tv-serie Benidorm en de Franse serie Ad Vitam.

Ook voor dit jaar staan er weer veel opnames gepland in en rondom Benidorm dus alles lijkt erop dat de stad aan de Costa Blanca haar potentieel als filmlocatie nog niet kwijt is.

Spanje

Spanje is overigens bij veel internationale producenten een favoriet opname land. Zo zijn er op de televisie tientallen reclames te zien waarbij steden of gebieden in Spanje een hoofdrol spelen (denk aan auto-reclames die vaak in Barcelona worden opgenomen). Ook worden er veel series en films opgenomen in Spanje waarbij de populairste wellicht de Game of Thrones serie was.

Foto: Gemeente Benidorm

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken