skip to Main Content
Tabarnia wil net zoals de gemeente Girona een plein in Barcelona een andere naam geven

Tabarnia wil net zoals de gemeente Girona een plein in Barcelona een andere naam geven

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Deze week heeft de gemeente Girona besloten om het Plaza de la Constitucion plein een andere naam te geven, te weten Plaza del 1-O (1 octubre), verwijzende naar de dag van het illegale Catalaanse referendum. Het platform wil nu net zoals Girona hetzelfde doen maar dan in Barcelona waar ze de naam van het plein Països Catalans willen veranderen in Plaza de Tabarnia. Het platform zoekt steun via Change.org waar meer dan 27.000 personen reeds hun handtekening hebben geplaatst.

Net zoals de inwoners van Girona heeft het volk van Tabarnia ook het recht om nieuwe namen voor te stellen voor straten en pleinen, aldus Tabarnia op de website van Change.org. Het plein in kwestie is gelegen voor het belangrijkste treinstation van Barcelona Sants en heeft de naam Països Catalans, iets wat nooit bestaan heeft volgens het platform en in plaats van openheid meer geslotenheid geeft aan een plein waar miljoenen Catalanen, Spanjaarden en buitenlanders aankomen als ze met de trein reizen.

Daarom meent het platform Tabarnia dat dit plein een andere meer gepaste naam moet krijgen, een naam die net zoals in Girona politiek getint is. Tabarnia stelt dan ook voor om het Països Catalans plein om te toveren naar het Tabarnia plein en zoekt daarvoor steun via de website Change.org.

Tabarnia vraagt zich dan ook af als ze met dit initiatief bij de gemeente Barcelona aankomen of deze dan positief zal reageren en zal handelen zoals in Girona door de naam aan te passen of juist niet.

In slechts een dag tijd wist Tabarnia meer dan 27.000 handtekeningen te verzamelen op de website, een hele prestatie natuurlijk. Maar houdt er rekening mee dat Tabarnia voorlopig een (goed gebracht) verzinsel is, niet al te serieus genomen moet worden en meer een tegenstroming van het separatisme in Catalonië is dan iets anders.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. El 1 de octubre sería conmemorado oficialmente todos los años como el día de la «Exaltación de Franco a la Jefatura del Estado» o simplemente como «Día del Caudillo» Oftewel 1 oktober was de dag van Franco (zoals ze in NL koningsdag hebben). Dit werd met het invoeren vd demokratie in Spanje afgeschaft. De independentisten (incultos que son) hebben niet in de gaten gehad dat 1-October samenviel met deze dictatoriale herdenkingsdag.
    Dat krijg je ervan als je zo vaak de geschiedenis verfalst of gewoon dom bent.

    1. TeamIndeps doet niet aan spontaniteit, alles maar ook alles is voorbedacht en uitgespint.

      Zie maar, geen ziel in de straten van Catalonië in een Estelada-vermoming zonder dat dit TeamIndeps opdraagt.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken