Sinds 15 februari geen coronapas-verplichting meer in de horeca in Andalusië

Sinds 15 februari geen coronapas-verplichting meer in de horeca in Andalusië
Beeld: Spanjevandaag

Sinds 15 februari geen coronapas-verplichting meer in de horeca in Andalusië

SEVILLA – Net zoals in Catalonië, Balearen en Canarische Eilanden en nog meer andere autonome regio’s, is op dinsdag 15 februari in Andalusië ook een einde gekomen aan de coronapas-verplichting in onder andere bars en restaurants. Vanaf nu kan iedereen zonder enige vorm van vaccinatie-, herstel- of testbewijs de binnenruimtes van bars, restaurants en nachthoreca betreden.

De coronapas gold in de autonome regio Andalusië voor de horeca (bars en restaurants binnen), nachthoreca, bij bezoek aan ziekenhuizen en bejaardencentra. De coronapas-verplichting werd in Andalusië tijdelijk op 20 december 2021 ingevoerd. Afgelopen 25 januari werd de coronapas-verplichting nog verlengd tot 15 februari maar een nieuwe verlenging werd niet aangevraagd door de regionale overheid.

Daarom geldt de verplichting van het laten zien van een coronapas niet meer sinds dinsdag 15 februari. Alle corona-cijfers zijn aan het dalen in Andalusië en dus ziet men geen noodzaak meer voor de coronapas in onder andere de horeca. Volgens de regionale gezondheidsminister heeft de coronapas-verplichting er wel voor gezorgd dat 290.000 Andalusiërs zich toch hebben laten vaccineren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.