skip to Main Content
Hoogste temperatuur van Spanje gemeten in Valencia met 30,9 graden
123rf

Hoogste temperatuur van Spanje gemeten in Valencia met 30,9 graden

MADRID – Zoals eerder al voorspeld zou het een prachtig zomers weekend worden met hoge temperaturen. De Spaanse weerspecialisten zaten er dit keer niet naast en de hoogste temperaturen van het land op zondag werden gemeten in de autonome regio Comunidad Valenciana met het maximum van 30,9 graden.

De Semana Santa vakantieperiode kan voor de Spanjaarden (en buitenlandse bezoekers en inwoners) niet beter beginnen langs de Middellandse Zeekust met hoge temperaturen die meer doen denken aan de zomermaanden dan aan de lente.

Zondag werd volgens de Spaanse weerdienst de hoogste temperatuur gemeten in Viveros (Valencia) waar het om 15.40 uur 30,9 graden werd. Heel dicht in de buurt kwam Carcaixent (Valencia) met een temperatuur van 30,8 graden om 18.10 uur gevolgd door Elche (Alicante) met om 16.30 uur een temperatuur van 30,6 graden.

Daarna volgen met 30,4 en 30,3 graden de gemeenten Polinya de Xuquer (Valencia) en het vliegveld van Valencia, Pego (Alicante), Archena (Murcia) en Xátiva (Valencia). In Lliria (valencia) werd het 30,1 graden en in Sagunto (valencia) 29,8 graden.

Catalonië

De hoogste temperaturen in Catalonië waren te vinden in Tortosa (Tarragona) met 28,7 graden, Rasquera (Tarragona) met 26,5 graden, Lerida met 25,8 graden, El Soleras (Lerida) met 25,5 graden en Cabacés (Tarragona) met 25,4 graden.

Balearen

Op de Balearen werden de hoogste temperaturen gemeten in Sant Antoni de Portmany met 26,9 graden, Calvia met 26,7 graden, Sa Pobla met 25,8 graden, Eivissa met 25,6 graden en Palma met 25,5 graden.

Murcia

Zoals eerder vermeld werd de hoogste temperatuur in Murcia gemeten in Archena met 30,3 graden gevolgd door Murcia en Molina de Segura met 29,4 graden, Mula met 29,1 graden en Abanilla met 28,9 graden.

Andalusië

De hoogste temperaturen in Andalusië werden gemeten in Albox (Almería) met 29 graden, Álora (Málaga) met 28,9 graden, het vliegveld van Jerez de la Frontera met 28,4 graden, Sevilla met 28,3 garden en Las Cabezas de San Juan met 28,3 graden.

Kijk HIER voor de website van de Spaanse weerdienst Aemet om te kijken naar de andere regio’s in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Geniet er nog maar even van, want het weer gaat totaal omslaan, vooral aan de Middellandse Zee. Mogelijk krijgen we 4 a 5 dagen slecht weer vanaf donderdag. En dat natuurlijk precies met Pasen, komt erg ongelegen.

      1. Was niet op straat mijn auto geeft ook de buiten temperatuur aan en die zit er nooit naast, het was dus wel degelijk even 32 graden in Alicante.

          1. De meter van mijn auto klopt altijd met aemet, maar aemet heeft niet overal meters staan dus kan het elders toch warmer zijn, dus klep niet uit je nek.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken