Slechts zes vliegvelden open tijdens de de-escalatiefasen in Spanje

Slechts vijf vliegvelden open tijdens de de-escalatiefasen in Spanje
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op vrijdag 15 mei heeft het Ministerie van Transport een nieuwe publicatie in de staatscourant geplaatst met daarin informatie omtrent de enige vliegvelden en havens die tot 24 mei en waarschijnlijk ook daarna open mogen zijn in Spanje. Het gaat om zes vliegvelden en acht havens die de enige plaatsen zijn waar buitenlands vlieg en vaar verkeer is toegestaan tijdens het vier fasen de-escalatieplan wat in principe eind juni moet eindigen.

Het Ministerie van Transport heeft vrijdag de in de staatscourant BOE de publicatie TMA/410/2020 geplaatst met daarin de beperkingen van vliegvelden en havens die als enige aangewezen internationale toegangspunten gelden tijdens het de-escalatieplan waarin Spanje zich op dit moment bevindt. 

Deze vliegvelden en havens zijn gekozen vanwege de capaciteit die men daar heeft om medisch in te kunnen grijpen indien nodig en om het weinige internationale verkeer tussen 16 mei en tot voorlopig 24 mei (kan en zal verlengd worden) te limiteren tot slechts 14 plaatsen in Spanje.

LET OP: Dit betekent NIET dat er zomaar gereisd kan worden naar Spanje. Weliswaar zijn deze vliegvelden en havens geopend (net zoals gedurende de hele noodtoestand) maar alleen personen die voldoen aan de eisen om het land binnen te komen zullen toegelaten worden tot Spanje. De grenzen zijn voorlopig voor een groot deel van de internationale reizigers gesloten tot 24 mei (voor EU-burgers) en tot 15 juni (voor reizigers van buiten de EU).

Het gaat om de vliegvelden:

  • Madrid-Barajas (Adolfo Suárez)
  • Barcelona-El Prat (Josep Tarradellas)
  • Alicante_Elche (is later toegevoegd)
  • Málaga-Costa del Sol
  • Palma de Mallorca
  • Gran Canaria

Het gaat om de havens:

  • Barcelona, Bilbao, Las Palmas de Gran Canaria, Málaga, Palma de Mallorca, Tenerife, Valencia y Vigo.

Het Ministerie van Transport heeft voor deze 13 toegangspunten gekozen omdat deze de capaciteit hebben om via sanitaire controlemaatregelen de volksgezondheid te garanderen door middel van grens en gezondheidscontroles. 

UPDATE: Uiteindelijk is er ook voor gekozen om het vliegveld Alicante-Elche tijdens de noodtoestand te openen voor internationale vluchten. Ook voor Alicante-Elche gelden dezelfde regels om het land binnen te komen, dus niet iedereen kan zomaar naar Spanje reizen zolang als de noodtoestand duurt en en er grenscontroles zijn.

Meer informatie over de huidige grenscontroles:
Grenzen Spanje voorlopig nog tot 24 mei gesloten voor EU-burgers
Spanje verlengt tot 15 juni grenssluiting voor reizigers van buiten de EU 
Verplichte quarantaine Spanje geldt alleen tijdens noodtoestand

Grenscontroles en gesloten grenzen

Zoals we al eerder hebben geschreven zijn er opnieuw grenscontroles in Spanje (en andere EU landen) waardoor niet iedereen zomaar Spanje binnen kan komen. Er gelden grenscontroles en reisbeperkingen voor EU-burgers tot voorlopig 24 mei zoals we HIER al omschreven en er gelden grenscontroles en beperkingen voor burgers van buiten de EU tot 15 juni zoals we HIER al omschreven. 

Daarnaast moeten reizigers die Spanje binnenkomen zolang als de noodtoestand duurt verplicht 14 dagen in thuisquarantaine na aankomst in Spanje zoals we HIER al omschreven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.