skip to Main Content
Direct Spaanse berichten vertalen naar het Nederlands met Google “Tap to translate”

Direct Spaanse berichten vertalen naar het Nederlands met Google “Tap to translate”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

translate1aMADRID – Ontvang en verstuur jij wel eens berichten in het Spaans maar begrijp je de taal (nog) niet zo goed? Dan heeft Google Translate de oplossing met “tap to translate”. Het is nu mogelijk om in een chat-applicatie op je mobiel, zoals het veelgebruikte WhatsApp, direct een zin of woorden in het Spaans te vertalen naar het Nederlands en dan ook weer andersom door in het Spaans te antwoorden.

Met “tap to translate” kun je direct binnen een mobiele app Spaanse teksten naar het Nederlands vertalen om zo beter je Spaanse vrienden te begrijpen. Daarnaast kun je hen ook meteen beantwoorden in het Spaans door in Google Translate het bericht in het Nederlands te typen en dan de vertaling te kopiëren en te plakken, direct binnen de applicatie die je op dat moment gebruikt.

Dat is een erg makkelijk hulpmiddel voor die Nederlanders en Belgen die nog niet zo goed het Spaans begrijpen maar wel al aan het communiceren zijn met Spanjaarden. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de Spanjaarden die met de Nederlanders willen schrijven via de gebruikelijke mobiele applicaties. De “tap to translate” knop werkt alleen in de 5.0 versie van de Google Translate app en moet eerst geactiveerd worden binnen de Translate app. Het werkt voorlopig alleen op Android telefoons.

Als je bijvoorbeeld WhatsApp gebruikt en een berichtje in het Spaans ontvangt dan kun je de tekst kopiëren en dan verschijnt er meteen een cirkeltje met het Google Translate logo erin, rechtsboven in beeld. Als je daar dan op klikt zie je meteen de Nederlandse vertaling. Wil je iets terugschrijven in het Spaans dan kan dat ook via hetzelfde principe maar dan andersom waarna je op “Copy” klikt en in WhatsApp de tekst “Paste” of plakt.

Om beter te begrijpen hoe het werkt is het misschien makkelijker om onderstaande video van Google te bekijken (in het Engels). Wellicht makkelijk om eens te proberen en misverstanden vanwege de communicatieproblemen te voorkomen. Let wel op want Google Translate is een handig hulpmiddel maar het vertaald niet altijd alles precies zoals het hoort – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken