skip to Main Content

Ryanair topman Michael O’Leary waarschuwt voor chaotische zomer met Franse stakingen

Ryanair verwacht zomerchaos door Franse stakingen

Stock

MADRID – De topman van Ryanair Michael O’Leary heeft tijdens een bijeenkomst nogmaals gewaarschuwd voor de stakingen van de luchtverkeersleiders in Frankrijk. Dat land is een van de belangrijkste landen waarover gevlogen wordt door de Ierse low cost vliegmaatschappij welke ook een van de meest getroffen luchtvaartmaatschappijen is waar miljoenen passagiers last van hebben door de stakingen.

De Franse luchtverkeersleiders hebben de afgelopen jaren een naam gekregen, niet vanwege dat ze hun werk goed doen (iets wat ongetwijfeld het geval is) maar meer vanwege het feit dat ze om de haverklap het werk neerleggen waardoor vliegmaatschappijen in Frankrijk maar ook die buiten Frankrijk en gebruik moeten maken van het Franse luchtruim, waaronder de vluchten tussen Spanje en België/Nederland, last hebben.

In de gevallen van Ryanair, die verhoudingsgewijs de meeste vluchten binnen Europa heeft, worden vluchten geannuleerd en worden duizenden passagiers gedupeerd. O’Leary voorspelt dat het deze zomer erg chaotisch gaat worden als de bedreigingen van de Franse verkeersleiders om in juli en augustus te gaan staken waarheid worden. Er moeten dan duizenden vluchten geannuleerd worden waardoor duizenden vakanties in het water zullen vallen.

Michael O’Leary zegt dat de meeste vluchten die getroffen worden niet eens naar Franse bestemmingen gaan maar wel gebruik moeten maken van het Franse luchtruim. Frankrijk eist dat vluchten geannuleerd worden als er sprake is van een staking bij luchtverkeersleiders terwijl Franse binnenlandse vluchten beter beschermd zijn, aldus O’Leary die flink uithaalt naar de instanties.

Afgelopen mei moest Ryanair 1.000 vluchten annuleren terwijl dat in mei 2017 er nog 43 waren. Datzelfde geldt ook voor andere luchtvaartmaatschappijen zoals Vueling terwijl er ook vliegmaatschappijen zijn die kiezen voor alternatieve, langere en duurder routes om het Franse luchtruim min of meer te vermijden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ik denk inderdaad dat er nu vanuit Europa toch echt wel iets moet gebeuren. Het loopt inmiddels de spuigaten uit die stakingen van die Fransen. De ellende als het je overkomt, Niet fijn. Heb het nu 3x meegemaakt in 6 maanden tijd. Kom altijd wel thuis maar kost ook altijd extra geld want je krijgt van niemand niks gecompenseerd. Fijne zomer allemaal.

 2. Tripplepit ,je hebt groot gelijk .Eindelijk kan een werkende mens op een verdiende verlof gaan en oeps staking .Dit vind ik ,kan en mag niet .

 3. In Brussel bepalen ze toch alles!? Waarom geen algeheel stakingsverbod voor heel Europa?

  1. Reagan ontsloeg in Mei 81 11.000 (!) stakende verkeersleiders die weigerden terug aan het werk te gaan en verving ze tijdelijk door militaire controllers. Sindsdien zijn er in USA geen stakingen van verkeersleiders meer geweest. Een ideetje voor Macron?

   1. Ja dat was zeker een geweldige actie van Reagan, veel verkeersleiders hadden achteraf spijt van hun actie maar helaas einde verhaal.

 4. Ik erger me vaak aan die Fransen en ik vraag me af of ze wel hersens hebben,ik twijfel.
  Ze staken voor alles en nog wat en voor het minst geringste worden de snelwegen geblokkeerd. Ze snappen niet dat ze eerder iets kapot maken dan opbouwen.
  Ik denk dat ze werken om te kunnen staken.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken