skip to Main Content
WK-2018: Spanje speelt eerste wedstrijd tegen buurland Portugal
123RF

WK-2018: Spanje speelt eerste wedstrijd tegen buurland Portugal

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

WK-2018: Spanje Vs. Portugal

123RF

VOETBAL – Na de hele rel waar de hele wereld het over heeft wat betreft het ontslag van de bondscoach van het Spaanse nationale elftal, is het deze vrijdag 15 juni 2018 dan eindelijk zover. Spanje zal haar eerste WK-2018 wedstrijd spelen tegen buurland Portugal. De Real Madrid spelers van La Furia Roja staan dus tegenover teamgenoot Cristiano Ronaldo op het veld in Rusland.

Na de hele trainers-rel is de rust teruggekeerd bij het Spaanse elftal. Terwijl de ontslagen Lopetegui op donderdag gepresenteerd werd als nieuwe Real Madrid coach, begon Fernando Hierro als opvolger met zijn tijdelijke baan als bondscoach van Spanje. Veel tijd om van enige invloed te zijn op het spel van de Spaanse spelers heeft Hierro niet maar gelukkig is hij geen onbekende bij de Spaanse voetballers.

Spanje Vs. Portugal

Spanje en Portugal zullen deze vrijdag pas het tweede WK-duel spelen. De eerste keer gebeurde alweer lang geleden in 1921 toen Portugal met 3-1 van Spanje verloor. Sinds dat jaar hebben Portugal en Spanje 35 keer tegenover elkaar gestaan tijdens internationale toernooien en vriendschappelijke oefenwedstrijden waarbij La Roja 16 keer wist te winnen, er 13 keer gelijk werd gespeeld en 6 wedstrijden werden gewonnen door de Portugezen.

Spanje wist in 1934 een doelpuntenfestival tegen Portugal te maken door met 9-0 te winnen. Tussen 1921 en 1945 stonden beide landen meerdere keren tegenover elkaar maar wist Spanje elke wedstrijd te winnen. Pas vanaf 1958 begon Portugal meer spierballen te tonen en werden er ook wedstrijden van Spanje gewonnen.

Groep B

Spanje zit Samen met Portugal, Marokko en Iran in Groep B. Deze vrijdag om 20.00 uur staan de Spaanse en Portugese internationals in het Fisht stadium in Sotsji op het veld om hun wedstrijd in deze groep te spelen. Daarvoor om 17.00 uur spelen Marokko en Iran al tegen elkaar in Sint-Petersburg.

Portugal

Het Portugees voetbalelftal (bijnaam Seleção das Quinas) is een team van voetballers dat Portugal al sinds 1921 vertegenwoordigt bij internationale wedstrijden. Het land haalde op het WK twee keer de halve finale, in 1966 en 2006. In 2010 strandde het Portugese elftal in de Achtste finales en in 2014 kwamen ze niet verder dan de Groepsfase. Portugal heeft nog nooit een Wereldkampioenschap gewonnen.

Op het EK waren er halve-finaleplaatsen in 1984, 2000 en 2012. In 2004 werd de EK-finale verloren en in 2016 werd de eerste Europees Kampioenschap titel gewonnen.

Spanje

Het Spaanse voetbalelftal (bijnaam La Furia Roja of La Roja) vertegenwoordigt Spanje al sinds 1920 bij internationale wedstrijden. De meest recente prestaties van La Roja bij de Wereldkampioenschappen zijn de kwartfinale in 2002, de achtste finale in 2006 en werd Spanje in 2010 voor het eerst kampioen door van Nederland te winnen in Zuid Afrika.

Bij de Europese Kampioenschappen wist Spanje in 2000 niet verder te komen dan de kwartfinale en in 2004 werd Spanje uitgeschakeld in de Groepsfase. De successen begonnen in 2008 en 2012 toen Spanje twee keer achter elkaar (met daar tussenin in 2010 het WK) het EK wist te winnen. In 2016 kwam Spanje echter niet verder dan de achtste finale.

Andere wedstrijden Spanje

Spanje speelt de tweede groepswedstrijd op woensdag 20 juni in Kazan tegen Iran en de derde wedstrijd tegen Marokko op maandag 25 juni om 20.00 uur in Kaliningrad.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken