skip to Main Content
Extra grenscontroles tussen Frankrijk en Spanje na aanslagen in Nice

Extra grenscontroles tussen Frankrijk en Spanje na aanslagen in Nice

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

controle2aMADRID – Autorijders, vrachtwagenrijders en andere weggebruikers moeten rekening gaan houden met extra grenscontroles op de wegen tussen Frankrijk en Spanje. Niet alleen Spanje heeft de grenscontrole verscherpt maar ook andere buurlanden van Frankrijk zoals Duitsland, België en Italië. Als je met de eigen auto naar Spanje komt of nu juist vanuit Spanje terugrijdt naar Nederland of België, dan moet je rekening gaan houden met mogelijke vertragingen en files bij de grensovergangen.

Een van de drukste en belangrijkste grensovergangen is die van La Jonquera, provincie Girona in Catalonië. Hier zijn extra politieagenten ingezet die alle voertuigen controleren wat voor opstoppingen en vertragingen kan gaan zorgen. Enkele uren na de aanslag van Nice was de controle al aangescherpt en waren de eerste files zichtbaar aan beide kanten van de grens.

Naast de grenscontroles, die beter bewaakt zijn en waar meer gecontroleerd zal gaan worden, zal de Spaanse regering ook meer politie inzetten op de Spaanse wegen en kan het voorkomen dat stukken weg zijn afgezet voor controles met files tot gevolg.

Ook op de vliegvelden, treinstations en havens zal meer controle zijn en zullen er meer agenten ingezet worden om de veiligheid in Spanje te waarborgen. Na de vorige aanslagen in Brussel en Parijs waren er meer agenten zichtbaar op de vliegvelden in Spanje en staan er op strategische punten politieauto’s opgesteld in de grote steden en toeristengebieden.

Spanje heeft vooralsnog niveau 4 van het terreuralarm aangehouden en nog niet verhoogd naar niveau 5 wat slechts gebruikt zal worden mochten er duidelijke aanwijzingen zijn dat er een aanslag zal plaatsvinden, iets wat nu nog niet ter sprake is – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken