skip to Main Content
Politie badplaats Torrox begonnen met het bekeuren van vroege zonnescherm en strandstoel plaatsers

Politie badplaats Torrox begonnen met het bekeuren van vroege zonnescherm en strandstoel plaatsers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

torrox1aMÁLAGA – De gemeente Torrox heeft twee jaar geleden een nieuwe wet ingesteld waarin omschreven staat dat het verboden is om stoelen en parasols neer te zetten op de stranden van de gemeente. Met die verordening wil de gemeente paal en perk stellen aan het typische fenomeen waarbij strandgasten al vroeg in de morgen “hun” stukje strand reserveren door een stoel en parasol te plaatsen.

Ook dit jaar zal de politie weer optreden en de agenten zijn alweer begonnen met het weghalen van de zonneschermen en strandstoelen die door de vroege strandgangers neergezet worden of de hele nacht met kettingen aan palen vastgemaakt worden. Mochten de agenten het noodzakelijk vinden kan men bij herhaaldelijk gedrag ook boetes uitschrijven.

Deze praktijk van strand reserveren gebeurt met name ’s-Morgens vroeg en altijd precies langs de kustlijn. De stoelen en parasols worden, meestal door de man, neergezet en klaargemaakt waarna een echtpaar misschien pas uren later naar “hun” stukje strand komt. Dit is een fenomeen wat niet alleen in Torrox plaatsvindt maar overal langs de Spaanse kust.

Duitsers en Engelsen staan erom bekend dat zij hun handdoeken neerleggen op de zonnebedden rondom de zwembaden van hotels maar de Spanjaarden doen in principe hetzelfde maar dan op het strand.

Het gebeurt dan ook maar al te vaak dat er ruzies ontstaan op de stranden omdat iemand zomaar een stoel of parasol weg heeft gehaald. Daarnaast vermoeilijkt het volgens de gemeente de schoonmaakwerkzaamheden van het strandpersoneel.

Mochten er deze zomer stoelen en parasols worden aangetroffen dan mag de gemeente deze weer zonder pardon weghalen. Bij herhaaldelijke plaatsing kan de eigenaar van de stoel en parasol zelfs een bekeuring krijgen maar de gemeente Torrox hoopt dat het zover niet zal komen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken