skip to Main Content
Het enige Noord Korea café van heel Spanje is te vinden in Tarragona

Het enige Noord Korea café van heel Spanje is te vinden in Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

noord-korea2aTARRAGONA – Noord Korea is nu niet echt een thema waar veel mensen over na zouden denken wanneer ze een bar of café openen maar in Tarragona is een uitbater die dat anders zag. De regionale hoofdstad Tarragona heeft de eer (of niet) om het enige café te hebben waar alles draait om Noord Korea met de naam Pyongyang Cafe.

De eigenaar van deze bar is de Spanjaard Alejandro Cao de Benos die sinds juli van dit jaar het Pyongyang Café heeft geopend en niet mag klagen over media-aandacht. Naast uitbater van dit vreemde café is hij ook de president van de Associacion de Amistad con Corea, een vereniging van vrienden van het Noord Koreaanse bewind en de leider Kim Jong-Un.

De eigenaar Alejandro Cao de Benos is niet alleen met zijn bar positief in het nieuws gekomen maar werd in juni van dit jaar door de Guardia Civil gearresteerd voor wapenhandel. Volgens hemzelf gaat het hier echter om een misverstand maar feit blijft dat hij illegaal drie pistolen heeft gekocht, in eigen woorden voor eigen bescherming. Alejandro heeft een nauwe band met Noord Korea en werd door het land uitgezonden naar Spanje als vertegenwoordiger van Noord Korea. Meer informatie kun je lezen op de Spaanse Wikipedia pagina.

Ondanks het feit dat Noord Korea door de internationale gemeenschap compleet geïsoleerd is, werd er dus toch een bar geopend in Spanje waar alles draait om Noord Korea. Zo hangt er een enorme vlag van Noord Korea achter de bar, hangen er posters van het Noord Koreaanse bewind en zijn er drankjes en hapjes te vinden die alles te maken hebben met het bewind van Kim Jong-Un.

Volgens de Eigenaar van het Noord Korea café is zijn bar de enige in heel Europa. In 2012 werd er al eens een bar met als thema Noord Korea geopend in Amsterdam maar deze werd na enkele maanden alweer gesloten. Met dit café kunnen liefhebbers van Noord Korea (als die er al zijn) die niet naar de verre bestemming mogen en kunnen reizen toch een beetje genieten van alles rondom Noord Korea – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken