skip to Main Content
Politieke partij C’s wil meer fietsparkeerplaatsen en fietspaden in Cambrils

Politieke partij C’s wil meer fietsparkeerplaatsen en fietspaden in Cambrils

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Bezoekers van de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada weten het inmiddels. De gemeente heeft de laatste jaren flink haar best gedaan om de stad zo fietsvriendelijk mogelijk te maken. Er werden de laatste jaren fietspaden aangelegd waarbij vaak parkeerplaatsen voor auto’s moesten verdwijnen en er kwamen veel punten bij waar mensen hun fietsen kunnen parkeren. Voor de politieke partij Ciudadanos (C’s) moet daar echter veel meer aandacht aan gegeven worden.

Cambrils is een geliefde kustplaats in de zomer en ook in de winter zijn er internationale en nationale toeristen te vinden. Een groot deel van hen maakt gebruik van de fiets om naar en door de kustplaats te rijden waarbij de fietsers gebruik kunnen maken van kilometerslange fietspaden. De gemeente geeft al jaren veel aandacht aan de fietsers en weet dat er veel vraag naar is. Het is dan ook niet ongebruikelijk om de fietspaden en fietsparkeerplaatsen overvol te zien.

De politieke partij C’s wil nu dat de gemeente met spoed nog meer aandacht gaat geven aan de fietsers. Zo wil men meer en betere fietspaden, meer en betere fietsparkeerplaatsen en verbeteringen aan de installaties die er nu al zijn. Met name de Passeig Maritim ofwel de kustweg is het belangrijkste voor de politici. Het komt daar maar al te vaak voor dat de fietsparkeerplaatsen propvol staan en men dus de fietsen aan bomen en lantaarnpalen moet vastmaken, iets wat officieel niet mag in Cambrils. De politie mag deze fietsen weghalen maar in de praktijk gebeurt dat weinig.

Onder de bezoekende buitenlanders bevinden zich ook veel Nederlanders en Belgen die graag op de fiets stappen en het traject tussen de wijken Mediterrani, nabij camping Sant Joan, tot aan het einde van de naastgelegen badplaats Salou afleggen. Het is een kilometerslang fietspad van het ene uiteinde van Cambrils naar het einde van de boulevard van Salou.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Ach Fietspaden aanleggen in Spanje hebben ze kennis van .
  Er zijn plaatsen waar elke woning oprit heeft die verzonken is in het fietspad
  Dus om de 10 meter eentje als je gauw zeeziek bent krijg je het ook op deze fietspaden. En dan de regels soms moet elke woning uitrit voorrang geven althans er staat een teken dat je het kruisend verkeer voorrang moet geven.
  De meeste fietspaden hebben niet het bord van verplicht fietspad dus men rijd ook gewoon op de weg en je schijnt er beter te lopen dan op het voetpad er naast. Waar links en rechts naast de weg een fietspad is maak je zelf uit of je wel de linker of de rechter neemt tussen gewoon tegen het verkeer inrijd .

  1. wat is het toch slecht in Spanje….
   waarom willen toch zoveel “buitenlanders” naar hier komen?
   ben ik nu zo slim of jij zo dom zei een nederlandse trainer ooit eens, ewel, kzou hem bijna moeten gelijk geven…
   altijd maar zeuren, ist het ene niet dan ist het ander
   tis toch zoveel beter in mopjesland en klompenland….wij kunnen het veeeeeeeeeel beter
   Spanje is Spanje en daarmee uit!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by